Издвајамо Православље

АКО ОВО РАДИТЕ ЧИНИТЕ НЕОПРОСТИВИ СМРТНИ ГРЕХ: Ово је једини начин да сачувате себе…

Са настанком Хришћанства магија је добила назив сујеверје и сматра се смртним грехом јер се кроз магију и те обреде призива Ђаво.

Тако да је дошло до теолошког конфликта у којем је на једној страни био Бог, а на другој Ђаво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога су мађионичари и слични били прогањани и од стране религиозних власти, али и од стране грађанских власти.

У доба средњег века, казна која је била изрицана онима који се баве магијом и сличним стварима је била паљење тих људи на ломачи.

Сваки човек који се бави магијом може да проузрокује поседнутост демоном како себе тако и оних који прихватају те ритуале.

Магија као термин означава ритуални догађај и начин понашања уз помоћ кога човек покушава да утиче на различите ситуације и објекте на које не би могао да утиче нормалним понашањем и методама.

Супротно од религијских начина, мађионичар верује да може да упути своје магијске енергије тако да би остварио свој циљ.

Магичне активности се могу поделити на две врсте. Прва је имитациона магија, а друга је инфективна магија.

Принцип прве је да слично проузрокује слично. Код ове врсте магије се сматра да је материја повезана, па чак и кад је одвојена.

Па су на пример користили воду да би проузроковали да пада киша, односно просипали су воду и имитирали грмљавину користећи бубањ.

Други принцип је принцип инфективности, односно користили би нешто што је било у контакту са неким и радили оно што би желели да му се догоди. На пример, ако би хтели да неко умре користили би његову косу и палили је.

У Светом Писму магија је пажљиво разматрана. Поготово у многим књигама Старог Завета у којима се озбиљно говори против магије. Бог је Мојсију упутио веома кажњавајуће речи за Израелце који се баве магијом. Као на пример да ни једна врачара или вештица не сме да остане у животу.

Исту казну Бог изриче за све који су на било који начин повезани са магијом. У Новом Завету о магији се потпуно исто мисли и сматра се да је магија демонска активност, а сви они који су повезани са тим заслужују оштру казну.

У Новом Завету видимо да су Апостоли били против магије и да су се борили против мађионичара и врачара јер су они многе људе одвраћали од праве вере. Свети Оци Цркве сматрају магију смртним грехом.

Свети Јован Златоусти каже да је магије чисто сатанска енергија. Свети Василије Велики сматра исто, као и сви Свети Оци Цркве.

У нашем савременом добу Магија и Астрологија су постали социјална епидемија и начин стицања материјалног богатства. Велике продавнице широм Европе имају специјална одељења која продају магичне ствари.

Као на пример лоптице злог ока, специјалне свеће, уља љубави. Младе девојке обично ентузијастично купују разне магичне ствари љубави, док удате жене више купују специјална уља која сређују њихове проблеме у кући.

Док мушкарци скоро увек купују црно огледало које им омогућава да виде будућност. Након свега реченог, треба знати да су они који се баве магијом слуге Сатане и они тврде да могу да вежу и разреше људске душе користећи своју моћ.

Често ове Сатанске слуге носе са собом иконе светитеља да би обманули људе који су обично простодушни. Магија је Сатанска и због тога у Цркви постоје егзорцисти и молитве да би нас избавили од Магије. Не заборавите да магија нема никаквог утицаја на оне који верују у Христа, који се причешћују и исповедају.

А они који су одвојени од Цркве бивају надвладани.

Свети Оци саветују да не само да треба да будемо у Цркви већ треба да се одупремо злу. Иначе, бићемо обманути разним преварама и ако прихватимо Магију она ће нас одвести ван Царства Небеског и тада ћемо заједно са Сатаном бити у вечном паклу.

Архимандрит Григорије Κонстантиноу

 

Извор: опанак.рс