Србија

Бивши фудбалер Звезде признао: Волео бих да водим албански тим са Косова, стидео сам се због прекида меча у Београду!

Бивши југословенски репрезентативац и капитен Црвене звезде Иван Гвозденовић изјавио је да не би имао проблем да води албански клуб са Косова.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је открио и да га је било срамота што су српски навијачи улетели на терен на мечу са Албанијом у Београду пре три године.

– Волео бих да водим клуб са Косова, зашто да не? У фудбалу не може да се каже „не“. Овде смо као суседи, пријатељи, бавимо се фудбалом, а не политиком. Ако бих добио добру понуду са Косова, озбиљно бих размислио. Имам лиценцу, али нисам самостално водио још ниједан тим – рекао је Гвозденовић за телевизију Топ ченел на албанском језику.

Гвозденовић, који је тренутно ради као помоћни тренер у Тирани, каријеру фудбалера завршио је пре две године у албанском Кукешију, а последњих пет сезона поред тог клуба играо је за Скендербег и Тирану.

– У почетку сам страховао да дођем у Албанију, али сада сам заволео ту земљу. Желео бих да говорим албански без грешке. Моја породица није била за то да дођем у Албанију, али због љубави према фудбалу био сам спреман да покушам. Нисам се плашио, знам шта је спорт, а шта политика – рекао је он.

БОМБА ИЗ ЗВЕЗДЕ! На Мали Калемегдан стиже Џејмс Фелдин!?

Гвозденовић је признао да је осећао разочарање и стид што је утакмица између репрезентација Србије и Албаније прекинута због улета навијача у терен и појављивања дрона са заставом тзв. „Велике Албаније“.

– Играо сам тада за Кукеши, гледао меч са двојицом играча са Косова и стидео се због дешавања. Нисам се лепо осећао, вероватно и због тога што никад нисам имао проблем у Албанији – закључио је Гвозденовић, који је забележио један наступ за репрезентацију Југославије.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug