loading...
Свет

Бивши шеф НАТО: Европо, ПУТИН ПОБЕЂУЈЕ, не супротстављај се Америци!

Бивши генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен сматра да ЕУ треба да се помири са санкцијама САД Русији и да их прихвати у име “трансатлантског јединства”.

 

По мишљењу Расмусена, који је сада саветник председника Украјине, циљ Русије је наводно разједињавање Запада и победа у новом “хладном рату”.

Покушавајући да докаже своју тачку гледишта, бивши државни секретар НАТО-а изводи закључак да Русија треба да плати “вишу цену” него за време првог таласа увођења санкција.

Бивши државни секретар НАТО-а плаши се реакција Брисела који се, неочекивано, не слаже у потпуности са новим америчким пакетом санкција Русији који дотиче и енергетске интересе Европе. Расмусен сматра да то говори о “победи Владимира Путина” и позива Европу да се не супротставља САД, наведено је у његовој изјави за “Фајненшел тајмс”.

Раније је објављено да се Брисел противи новим америчким санкцијама Русији, које су већ одобрили Сенат и Конгрес и запретио да ће увести реципрочне мере на ове акције, између осталог, тако што ће ограничити приступ компанијама из САД да користе кредите европских банака.

Извор: Fajnenšel tajms