Издвајамо Спорт

БОЛДЕН ИЗ ЗВЕЗДЕ ОДЛАЗИ У МАКАБИ: Шушка се да је у питању РОКАДА, Звезда враћа…

Аустралијанац Џона Болден напустиће Црвену звезду без одигране утакмице и каријеру ће наставити у Макабију из Тел Авива, ексклузивно сазнаје Спорт клуб.
Џона Болден

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Талентовани крилни играч је прошле сезоне био најбољи играч ФМП из Железника и почетком јуна потписао је двогодишњи уговор са прваком Србије и АБА лиге до 2019.

Убрзо га је Филаделфија на НБА драфту изабрала са 36. позиције и дрес клуба из Пенсилваније носио је у Летњој лиги. У три утакмице 21-годишњи кошаркаш просечно је бележио 10 поена, 5.3 скока и 1.3 асистенцију за 24.3 минута проведена на терену.

Од првог дана сарадње са црвено-белима постојала је опција да се Болден већ овог лета пресели у најјачу лигу света уз обештећење од 600.000 долара.

Аустралијанац је истицао да ће искористити клаузулу из уговора и одмах остварити НБА сан, међутим, како је време пролазило било је све јасније да му Филаделфија неће понудити уговор.

Макаби, на чијој клупи од овог лета поново седи хрватски тренер Невен Спахија, је пажљиво пратио дешавања и према информацијама „Спорт клуба“ договорио сарадњу са талентованих кошаркашем.

Болден је од 2014. до 2016. студирао на престижном УЦЛА универзитету, а у првој сениорској сезони у каријери у АБА лиги је у 25 утакмица просечно бележио 12.9 поена, 7.2 скока, 1.8 асистенцију и по једну блокаду и украдену лопту.

Црвену звезду су пред Болдена напустили Марко Гудурић (Фенербахче), Чарлс Џенкинс (Химки), Марко Симоновић (Зенит), Лука Митровић (Бамберг), Стефан Јовић (Бајерн), Нејт Волтерс и Дион Томпсон.

 

Извор: sportklub.rs