Издвајамо Русија

БОРБЕНО ОДЕЛО НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Руски војник будућности изгледа као из “Звезданих ратова” (ВИДЕО)

Руски војни истраживачки центар представио је прототип борбеног одела следеће генерације. Опрема, која подсећа на ону из серијала филмова о “Звезданим ратовима”, намењена је руским војницима будућности.

Фото: Јутјуб

Прототип се састоји од кациге, која покрива и штити лице и главу војника, и оклопа за тело, који представља производ врхунске технологије будућности.

Оклоп има егзоскелет, чија намена је да повећа перформансе и издржљивост војника у борби.

“Ово је наша визија борбеног одела будућности, које бисмо волели да направимо у наредне две године. Радимо са руским компанијама специјализованим за различите елементе борбене опреме, која ће помоћи војницима на ратишту”, изјавио је Олег Чикарев из Централног истраживачког института за прецизне машине, једног од главних руских конструктора оружја.

Руска војска се активно припрема да изађе у сусрет изазовима ратова будућности.

Прошле године, саопштено је да се ради на роботима који ће постепено, уместо људи, преузети улоге војнике у ваздуху, на земљи, у води и у свемиру.

Одело, представљено у четвртак, део је новог војног пројекта “Легионар”, који подразумева и развој софистицираног оружја, комуникационих система и додатне опреме за потпуну заштиту војника од метака и гелера.

 

Извор: RT.com