Издвајамо Србија

БРНАБИЋКА НАПАЛА И ОПТУЖИЛА РАДНИКЕ ФИЈАТА: Иза штрајка стоји лоша намера и политички интерес!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Влада и ја смо најискреније, отворена срца ушли у то да се реши проблем у Фијату, рекла је вечерас премијерка Владе Ана Брнабић и истакла да почиње да верује да иза штрајка стоји лоша намера, политички интерес и да су радници изманипулисани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је, у емисији Око Радиотелевизије Србије, рекла да је штрајк почео 27. јуна, дан пре расправе о новој влади, кад старе владе није било ни у техничком мандату и кад није имао ко да разговара са Штрајкачким одбором.

Пошто је констатовала да постоји шум у комуникацијама, Брнабић је рекла да није тачно да не контактира са председником Штрајкачког одбора. Насупрот његовим изјавама, Брнабић је рекла да је са њим имала више контакта.

Као да је намера, да се Влада окриви да није за раднике, оценила је Брнабић.

Индикативно је да се у Фијату, као једна опција, разматра смањење производње, што значи и мање радника, рекла је премијерка Ана Брнабић и да се нада да до тога неће доћи. Изузетно сам забринита да се изгуби и само једно место, рекла је Брнабић, одговарајући на питање да ли ће Фијат, како се говори, за 320 смањити број радника.

Шта је опција Б штрајкачког одбора. Српски инат, питала је Брнабић. Размишљала сам да лично идем у Крагујевац и обратим се радницима, али су ми из Штрајкачког одбора рекли да је то опасно јер су радници радикализовани и бесни, рекла је Брнабић.

Говорећи о захтевима Штрајкачког одбора, она је рекла, поводом захтева за повећање плата, да се Влади постављају неки немогући услови. Ниједан позитиван сигнал није дошао од Штрјкачког одбора, рекла је Брнабић.

Да ли да се играмо руског рулета, па да останемо и без ових плата, а да на нули буду и кооператни, шпедитери, рекла је Брнабић.

Не траже да се Србија определи
Наш стратешки пут је Европска унија (ЕУ), али имамо јаке везе са руским народом и економске са Русијом, то је велико тржиште, рекла је вечерас премијерка Ана Брнабић. Увек смо били искрени према нашим партнерима, рекла је Брнабић и додала да нико из међународним кругова не поставља питање где је Србија и да се определи. На питање о најављеном повећању плата и пензија она је рекла да сматра да за то има фискалног простора, али да се пази да се не угрози буџет и способност за капитална инвестиције.

 

Извор: ФоНет