Издвајамо Србија

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Вучић окривио Гурија за умешаност у убиство браће Битић тврде у писму…

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

У писму групе републиканских конгресмена упућеном америчком потпредседнику Мајку Пенсу између осталог се наводи да је председник Србије Александар Вучић окривио Горана Радосављевића Гурија за умешаност у убиство браће Битићи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А ОД МИГОВА СТИЖЕ АМЕРИЧКИ Ф-16? Ево зашто не стижу руски авиони?!

Генерал Горан Гури Радосављевић      (Фото: Јутјуб)

Текст писма преносимо у целости:

„Драги потпредседниче Пенс,

Пишемо вам поводом састанка са српским председником Александром Вучићем и нерешеним случајем убистава Американаца Илира, Агрона и Мехмета Битићија која су се догодила у Србији 1999. године.

СКАНДАЛ У ДНЕВНИКУ РТС-а! ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ГОРЕ: Дачић представљен као… (ВИДЕО)

Од 2014. године председник Вучић није пружио више од обећања за решавање случаја тортуре и убиства тројице америчких држављана из Њујорка.

По завршетку рата на Косову, из самог врха српске власти наређена је егзекуција Илира, Агрона и Мехмета Битићија, делом због тога што су држављани Америке.

УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ НАРЕДИО: Све српске снаге се мобилишу и крећу у Хрватску!

Током својих претходних посета Белој кући 2015. године председник Вучић је обећао америчком народу као и високим функционерима САД укључујући и тадашњег потпредседника Џоа Бајдена, да ће решити овај случај у најкраћем могућем року.

Та обећања нису испуњена. Председник Вучић је наставио да одржава блиске односе са главним осумњиченим у овом случају, Гораном Гуријем Радосављевићем.

ПОПОВИЋ – НАЈБЛИЖИ ПРИЈАТЕЉИ ГА НАПУШТАЈУ: Да ли ће Вучић побећи из земље?

Када је амбасадор САД у Србији, Кајл Скат, испитивао однос Вучића и Радосављевића председник је рекао да би „критичари требали да се стиде“.

Све ово се догодило упркос уверавањима председника Вучића да је Радосављевић одговоран за наведене злочине.

 АМИЏИЋ ЗАПАЛИО РЕГИОН ТВИТОМ О ПОЖАРУ: „Знате ли колико су Хрвати били тужни…“

Закључак је да председник Вучић не држи своја обећања и не поштује одлучност америчке владе да тражи правду у случају Битићи.

С поштовањем захтевамо да овај случај буде једна од тема на предстојећем састанку са председником Вучићем, и дубоко ценим сваку помоћ у решавању истог и потрази за правдом“, стоји у писму које је упутила група конгресмена потпредседнику САД Мајку Пенсу.

 

Извор: Курир.рс