loading...
Србија

ДАМЈАНОВИЋ: Брнабићка својом изјавом оголила Вучићев план!

БЕОГРАД – Нова премијерка, Ана Брнабић, изазива жестоке реакције патриотског дела политичке сцене због своје изјаве агенцији Блумберг да су везе са Русијом само „емотивне“, те да је спремна да се одрекне Русије зарад ЕУ интеграција.

Редакција Комерсанта је добила коментар једног од најжешћих критичара Вучићеве политике, као и новоуспостављене владе и премијерке Ане Брнабић, Миљана Дамјановића из Српске радикалне странке.

„Да је изрека „Вук длаку мења ал’ ћуд никада“ истинита показује и најновија изјава новопеченог премијера, Брнабићке, да ће се Србија зарад чланства у ЕУ одрећи Руске Федерације.“ – каже Дамјановић.

„Она је преко америчке агенције Блумберг јутрос послала недвосмислену поруку грађанима Србије да Србија иде ка ЕУ, да је то стратешки циљ, а да нас са Русијом везују само емотивне везе. У преводу, грађани Србије, то значи оно на шта смо вас и упозоравали, а то је да ће Србија увести санкције братској Руској Федерацији и да ћемо једнострано прекинути економски споразум по којем смо на овом тржишту извозили наше производе без додатних царинских намета.“ – објашњава он.

„На тај начин одричемо се великог тржишта где је наша роба конкурентна, а итекако ћемо осетити последице на међународном плану, јер се овај режим одриче Русије као нашег савезника и силе заштитнице. Српска радикална странка је и јуче захтевала одговор од Вучића шта је ћаскао с Тачијем и шта му је обећао? Данас добијамо одговор на то питање од Брнабићке, а то је признавање независног Косова.“ – каже Дамјановић.

„Као амерички човек, Брнабићка је управо америчкој агенцији о питању проблема на Косову и Метохији изнела став Владе да од Приштине очекује неки степен аутономије Србима који живе на северу КиМ, а да ће на самом крају разговора с Тачијем бити одлучено о питању статуса јужне српске покрајине. То управо значи, на оно што упозоравамо годинама, да су преговори у Бриселу фарса и да ће ЕУ у једном тренутку да затражи од Србије да се решава питање статуса КиМ. Данашња изјава Брнабићке је показатељ зашто се Вучић померио с места премијера и уступио исто овој персони, која већ 15 година ради за америчке интересе и која је спремна да прекрши Устав Републике Србије, призна независно Косово и од братске Русије направи највећег непријатеља.“ – оцењује Дамјановић.

Извор: Комерсант.рс

loading...