Издвајамо Свет

Џонсон и Ангела се посвађали а Дачић смиривао Меркелову певајући јој химну ЕУ!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поново је демонстрирао своје певачке способности. Овог пута, он је смиривао немачку канцеларку Ангелу Меркел певајући јој химну ЕУ, „Оду радости“ из девете симфоније Лудвига Ван Бетовена!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На самиту лидера Западног Балкана у Трсту, којем су међу осталима присуствовали српска премијерка Ана Брнабић и шеф дипломатије Ивица Дачић, током радне вечере дошло је до нешто оштрије комуникације између Ангеле Меркел и британског министра спољних послова Бориса Џонсона, јавља телевизија БН.

Меркелова је Џонсону поводом „брегзита“ рекла да Велика Британија „не може да седи на две столице“, након чега ју је Џонсон позвао у званичну посету Лондону у „великој и уједињеној“ Великој Британији.

Како би се ситуација смирила Дачић је замољен да се лати микрофона, па је он запевао химну ЕУ, чувену „Оду радости“ из бетовенове девете симфоније.

Након тога се на Дачићевом реперторару нашла и песма „Санта луциа“, коју су с њим отпевали Меркелова и француски председник Емануел Макрон.

Дачић је, како открива извор БТ телевизије, пристао да пева под условом да нико не снима његов наступ и не објављује га на друштвеним мрежама.

 

Извор: Ало.рс