Издвајамо Србија

ДОКТОРКА ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ЗАХТЕВА ОД ДРЖАВЕ: Зауставите надрилекаре, ОНИ УБИЈАЈУ СРБИЈУ! (ВИДЕО)

Неурохирург, Даница Грујичић начелница Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду, председник хуманитарне организације Здрава Србија, осврнула се на проблем „алтернативне медицине“ и надрилекарства у тексту на Фејсбуку који у целости преносимо

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви на жалост у свом окружењу имамо неког ко је лакше или теже болестан. И сви знамо колико су ти људи у посебном емотивном и психичком стању. Са емоцијама тих људи је је лако манипулисати и лако их је повредити. Нажалост постоји велики број “људи“ ако се тако уопште могу назвати који из разних разлога (новца или неких својих личних фрустрација. злоуптребљавају несрећу наших ближних и представљају се као некакви лекари који лече травама, биоенергијама и разним ћирибу методама.

Срамота је да се дозвољава да такви људи преко телевизија и медија шаљу поруку људима да ће их излечити за 3 дана и да батале званичну медицину и знање мојих колега које су стицали деценијама. Држава мора да стане на пут овоме јер ово прави огромне проблеме у лечењу људи лекарима а на првом месту пацијентима који често нанесу себи толико штету да је и медицина ту немоћна. Често видим разне рекламе и текстове по медијима излечите рак за 2 недеље и сл.

У држави где има нажалост пуно нешколованих, људи лако поверују у ово и не могу да препознају превару. Држава мора кривично да санкционише све оне који људе доводе у заблуду и који наносе несагледиве последице болесницима. Да ли ико може да замисли колико постоји несрећних случајева који се већ деценијама лече код некох надрилекара.
Активна на друштвеним мрежама

Докторка Даница Грујичић често на свом Фејсбук профилу пише коментаре о актуелним збивањима у српском друштву, које ће Информер од сада и убудуће у целости преносити на свом порталу.

Људи који су болесни често поверују у такве ствари јер им то даје наду да ће се брзо излечити. Међутим често људи нису свесни колико је опасно примењивати такве видове лечења. У свакодневном раду сусрећем се са гомилом таквих прича. Да су људи умирали јер су користили змијин отров, гладовали, или губили време за терапију користећи разне воде или траве и после није било начина да им помогнемо.

Наше здравство има пуно проблема, и дешавају се пропусти, има чекања, недовољно људи, апарата и сл. и то је оно што треба поправљати. Ја нисам неко ко се прави да то не види већ се трудим да то поправим. И сви треба да врше притисак да се те лоше ствари поправе.

Али не сме се доводити у питање званична медицина и знање лекара које стичу после 10-ак година учења и после искуства хиљаде пацијента. НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ИЗ БОЛНИЦА ГОДИШЊЕ ИЗАЂЕ НА ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ИЗЛЕЧЕНИХ. Држава школује лекаре и гради здравствени систем већ вековима али држава мора и да заштити своје лекаре!

 

Извор: Информер.рс