Издвајамо Србија

ДОС СЕ УЈЕДИЊУЈЕ ЗА ИЗБОРЕ – ЈАНКОВИЋ ПОРУЧИО: Сменићемо неподношљиву власт!

Фото: Јутјуб

О једној колони већ разговарају Шутановац, Тадић, Јанковић, Јеремић и Петровић. Поручују да је добродошао свако ко се обавеже да после избора неће са напредњацима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У сусрет београдским изборима, који се очекују на јесен и најкасније до марта, када је редовни термин, опозиција је започела преговоре и близу је договора о заједничком наступу, сазнаје Kурир.

О изласку на изборе у једној колони договарају се, како сазнајемо, ДС Драгана Шутановца, СДС Бориса Тадића, Заједно за Србију Душана Петровића, Покрет слободних грађана Саше Јанковића и Вук Јеремић, који оснива странку.
– Воде се разговори, не само лидера већ на свим нивоима, о заједничком наступу на београдским изборима. Фокус није на кандидату за градоначелника већ да се оформи добар тим, то јест предложе људи који би били добро решење за чланове тзв. градске владе – прича саговорник Kурира.

Подсећа да ни СНС на протеклим изборима није имао кандидата за градоначелника, чије је име држано у тајности.

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић верује у успешност преговора.
– Покрет разговара у интересу грађана са целом слободном демократском опозицијом и бићемо одговорни и успешни у договору, смени ове неподношљиве власти и излечењу и напретку Србије – каже за Kурир Јанковић.

Из Јеремићевог тима поручују да су спремни да се максимално посвете стварању јединствене градске листе, која би била основ за „почетак демонтирања пљачкашке напредњачке власти“.
– Београдски избори немају у првом плану теме попут НАТО или уласка у Европску унију, тако да идеолошке разлике које постоје међу неким опозиционим групама о овом питању треба ставити у страну. Добродошао је свако ко се обавеже да после градских избора неће са Вучићем. Ми треба да сарађујемо, много тога нас повезује и треба кренути од ствари које нас спајају, на пример захтев за поштене и фер изборне услове – поручују из Јеремићевог тима.

Члан Председништва СДС Kонстантин Самофалов каже да разговарају са свима о обједињавању опозиције јер су „београдски избори права прилика да покажемо да се ближи крај Вучићевом режиму“.

А демократе подсећају да је за њих важно програмско окупљање странака и покрета који деле исте вредности, а то су пре свих СДС и Јанковићев покрет:
– Недавно су чланови ДС Горица Мојовић и Весна Марјановић са Јанком Баљаком из Јанковићевог покрета покренули иницијативу о изменама Закона о култури, а наши и чланови СДС предложили су да се нови булевар на Новом Београду назове по Ненаду Богдановићу. Сличне активности имаћемо и убудуће.

Иако избори нису расписани
ЉАЈИЋ ВЕЋ У KАМПАЊИ

Иако избори у Београду нису расписани, владајући СДПС Расима Љајића је још 25. маја започео кампању, која ће, како су оценили, „доста дуго трајати“.
– Увек смо први кретали и сматрамо да је то пут за добар резултат на изборима који следе – рекао је Љајић, чији је СДПС формирао и изборни штаб, који предводи посланица те странке Јасмина Kаранац.

 

Извор: Kurir / Biljana Bojić