Издвајамо Србија

ЕВО КО СВЕ ПЛАЋА ЖЕНЕ У ЦРНОМ: Запад им дао 1.587.596 евра да оптужују СРБИЈУ за ратне злочине!

Опскурна невладина организација „Жене у црном“, чији је једини посао да оптужује Србију и Србе за наводни геноцид у Сребреници и ратне злочине у Хрватској, БиХ и на Косову, за последње две и по године са Запада је добила право богатство на име донација – чак 1.587.596 евра, пише Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подаци и документација показују да је највећи финансијер „Жена у црном“ Европска комисија, која је им је дала 476.883 евра, али и амерички тајкун Џорџ Сорош, чији је „Фонд за отворено друштво“ од краја 2014. до данас овој НВО искеширао тачно 251.794 долара, тврди Информер.

Полицијске донације

Осим бриселских евроунијата и злогласног америчког тајкуна, „Жене у црном“ обилато донирају и „Маршалов фонд“ из САД, ОЕБС, Министарство спољних послова Краљевине Норвешке, као и норвешка амбасада у Београду.

Посебно су интересантне уплате шведске полиције , која је у три наврата „Женама у црном“ дала по 10.000 евра, а једном 13.500 евра!?! Велике паре овој отворено антисрпској НВО дају и разне америчке организације, попут „Института за одрживе заједнице“, СИПРИ, „Центра за демократску контролу“, пише Информер.

Упитана да прокоментарише ове податке, шефица „Жена у црном“ Сташа Зајовић јуче није желела да прича о финансирању своје организације.

– Одакле вам мој број?! Зашто ме зовете? Ништа од тога није тачно! Не дајем изјаве за Информер – било је све што је рекла Зајовићева новинарима тог дневног листа.

Информер наглашава да има конкретне податке и доказе за све уплате које је у овом тексту, под пуном материјалном и кривичном одговорношћу, набројао.

Уредник портала „Нови стандард“ Жељко Цвијановић упозорава да на друштвеним мрежама и у неким медијима траје демонизација оних који прозивају НВО и медије који се финансирају из страних политичких центара, иако је то легитимна тема.

– Зато је, разјашњења ради, вредно коначно се запитати: да ли су те организације и медији на западним донацијама икад, у било којој ситуацији, јавно били на страни националног и државног интереса у прилици кад је он био супротстављен западном интересу?! Одговор је: не, нису никад! Увек су били против српског интереса. Ако не говорим истину, демантујте то једним примером… Та чињеница најбоље објашњава и те милионске донације „Женама у црном“ – истиче Цвијановић.

Плаћање издајника

Лидер СРС Војислав Шешељ поручује да не треба занемарити субверзивни значај организација попут „Жена у црном“.

– Бојим се да ће добијати још више и више пара кад Американци одлуче да сруше Вучића. Од тога колико милиона добијају из иностранства много је значајније утврдити колико новца такве организације добијају из државног буџета. Србија хитно треба да престане да финансира најгоре плаћенике и издајнике! – апелује Шешељ.

 

 

Извор: Информер