Србија

Јанковић о дијалогу: Вучић је присвојио целокупну власт у земљи, и сада се кукавички заклања иза народа

Лидер Покрета слободних грађана Србије Саша Јанковић оценио је да је ауторски текст председника Србије Александра Вучића којим се позива на унутрашњи дијалог о Косову – кукавички.

– Присвојио је целокупну власт у земљи, закондавну, извршну и судску, практично све институције, али се у доношењу тешке одлуке кукавички заклања иза „народа“ и замислите „грађана Србије“. Не пита „грађане“ ни за шта друго, подсмева им се, али му за Косово требају. И опозиција. Од ње тражи решење и дијалог – навео је Јанковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не треба му дијалог о сиромаштву, о изборним условима, медијском мраку, сатанизацији неистомишљеника, гажењу радничких права, лажним инвестицијама, рушењу владавине права, независности судства, мржњи у друштву коју ствара, оценио је Јанковић.

„Треба му дијалог само о Косову, зашто?“

Позива на дијалог, додао је он, вређајући оне које зове.

– Вређа све грађане Србије који не мисле као он и не мењају мишљење кад и он – рекао је Јанковић.

Јанковић је истакао и да Вучић „у огромном тексту, препуном фраза“ се не усуђује да понуди ниједно конкретно решење.

Нека јасно и гласно, слободно и без страха предложи решење, не мора да га крије као Бриселски споразум, јер садашња опозиција никоме не прети да ће висити са Теразија, као што је то чинила опозиција у његово време, предочио је Јанковић.

Јанковић је подсетио да је Покрет слободних грађана јасно рекао шта је за њих на Косову битно – људска права, пре свега Срба и другог неалбанског становништва, и српско културно наслеђе.