Издвајамо Србија

ЈЕДАН ОД УХАПШЕНИХ СРБА НА ЗАКИНТОСУ: „Мама, бојим се да ће нас послати у Америку да нам тамо суде“

Фото: Јутјуб

– Једва смо скупили тај новац да га пошаљемо на море јер је добио алергијски кашаљ радећи у „Филипсу“, сад смо немоћни да му помогнемо… Он не би мрава згазио, а камоли човека да убије – кроз сузе и јецај причају Јовановићи код Житорађа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Отишао је на Закинтос да се лечи, једва смо скупили тај новац да га пошаљемо на море јер је добио алергијски кашаљ радећи у „Филипсу“. Како сад да му помогнемо, сам је и уплашен а ми одавде не можемо ништа за њега да урадимо – грцајући у сузама прича Јасмина Јовановић из села Речица код Житорађе, мајка двадесетдвогодишњег Ненада који је ухапшен на овом грчком острву због сумње да је учествовао у убиству америчког туристе Бакари Хендерсона (22)

Ненад је 30. јуна са друговима Николом Јовановићем из истог села и Синишом Јовановићем из Житног Потока отпутовао на летовање.

– Уплатили су аранжман преко неке агенције у Прокупљу, сутра су требали да се врате… Туристичка агенција нас је и обавестила да је Ненад ухапшен, нису знали никакве друге детаље…. Он се јављао и јуче и данас, али само на минут, ваљда им је само толико дозвољено. Казао је: “Мама, ми смо овде, не знамо шта се дешава. Бојим се да ће нас послати у Америку да нам тамо суде”. Казала сам му да буде јак, да издржи јер се сви надамо да ће правда да победи, да ће бити доказано да он није низашта крив. Он се само стицајем околности тамо нашао када се то дешавало. Па он не би мрава згазио, а камоли човека да убије – наглашава забринута жена.

Ненадов отац Љубиша се много насекирао што, како каже, ухапшени младићи немају ни адвокате.

– Моја пензија је 12.000, оперисан сам од срца, супруга ради у „Леонију“, немамо довољно новца да ангажујемо адвоката који би у Грчкој заступао наше дете. Срце ми се цепа због њега, данас ми је казао: “Криво ми је тата што испаштамо ни криви ни дужни”, и бризнуо је у плач. Он је тако јак, када је заплакао то значи да је у много страшној ситуацији. Звали смо конзула, он нам је казао да чини све што може да им се помогне, али то очигледно није довољно.

– Судбина, шта ли је? Он је хтео да иде на летовање преко нишке агенције, али су његови другари нашли аранжман за Закинтос, па је одлучио да иде са њима. Да сам знао какво је то место, не бих му ни дозволио да тамо летује. Нисам ни чуо за Закинтос док се то није десило, тек сада сам сазнао шта се тамо дешава – јада се забринути отац.

Додаје да их теши то што је Никола Јовановић, Ненадов и Синишин друг, на слободи.

– Он им тамо помаже, купује им храну јер им је и новца нестало. Он би у среду требао да стигне кући, па ћемо ваљда сазнати шта се десило са нашим дететом – неутешни су родитељи.

 

Извор: Телеграф.рс