Издвајамо Свет

КИНЕСКИ МИЛИЈАРДЕР ЗАПАЊИО САД: Кина има преко 25.000 шпијуна који раде у Америци, спремних да је униште у…

Кинески милијардер, Гуо Венгуи, упозорио је да Кина има преко 25.000 шпијуна који раде у Америци и који су спремни да униште САД у сваком тренутку.

Овај милијардерски инвеститор, који је напустио Кину и преселио се у Њујорк, каже да су од 1980-их година кинески шпијуни тајно преплавили Америку како би срушили владу и уништили кључну инфраструктуру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Требало би да ова упозорења, која су изнета у недавном интервјуу схватимо веома озбиљно, тврди Тхе Фреебеацон

Гуо је рекао да су се кинеске обавештајне операције у САД нагло повећале након Конгреса комунистичке партије 2012. године, који је довео тренутног лидера Си Ђинпинга на власт.

“Пре 2012. године, Кина је имала око 10.000 до 20.000 агената који су радили у САД,“ рекао је он. “Ови агенти су послати да раде у САД током периода од 50 година, и радили су за одбрану режима у Кини.“

Према речима овог бизнисмена, одбрамбена обавештајна служба је била углавном фокусирана на учење о САД. Операције су затим 2012. године промениле на “офанзивно“ шпијунирање, рекао је он.

“Под офанзивним операцијама мислим на то да буду спремни да униште САД на начине на које могу,“ рекао је Гуо.

А ови шпијуни се не састоје само од кинеских имиграната. Како каже Гуо, многи од њих су издајнички Американци који су продали своју земљу за плату, и могу бити немилосрдни.

Кинески бужет за прикупљање обавештајних података пре 2012. године био око 600 милиона долара годишње.

Око 2012. године, кинески лидери су донели одлуку да пошаљу још 5.000 шпијуна у САД. “Неки од њих су били послати као студенти, неки као бизнисмени, а неки као имигранти, али кад се све зброји, то је 5.000,“ рекао је Гуо.

“Поред тога, они су развили између 15.000 и 18.000 других шпијуна, а они нису директно послати, већ су развијени унутар САД-а.“

Регрутовани агенти нису ограничени на Азијате и кинеске-Американце, већ обухватају све етничке групе, укључујући Хиспано, црнце и белце.

“А сада је буџет између 3 и 4 милијарде долара годишње, а то је информација од пре месец дана,“ рекао је он.

Гуо је рекао да се америчке контраобавештајне агенције суочавају са неколико проблема, углавном са недостатком знања о кинеским обавештајним службама.

“Не знате које су организације у Кини одговорне за слање тих шпијуна, како њима управљају и за коју сврху,“ рекао је он. “А САД имају врлу легалистичку перспективу у погледу питања шпијунирања. Ипак, за Кину, њихове методе нису оно што САД мисле.“

“Ови шпијуни, када дођу у САД, могу да спавају около, могу да вам ставе отров у чашу вина да вас убију; потпуно бескрупулозно,“ рекао је он.

Што се тиче њихових циљева, Гуо тврди да су шпијуни ту углавном да би украли војне технологије. Али, ту су такође и да “купе“ високе званичнике владе, као и политичке и корпоративне елите које Кини могу дати повољне пословне уговоре. А оно што је најстрашније је то да су ти шпијуни уградили злонамерни софтвер у америчке најважније инфраструктурне системе, и темељно инфилтрирали главне владине добављаче оружја.

Што покреће важно питање. Како је америчка влада дозволила да се то деси? Зар свемоћна мрежа надзора НСА-е није способна да ухвати те људе?

Очигледно не. Чини се да су продали своју слободу за сигурност, али негде дуж пута нису добили никакву сигурност. Док је америчка влада била заузета финансирањем и обучавањем побуњеника по свету, прихватањем распрострањеног владиног надзора и уништавање грађанских слобода, они су превидели поплаву кинеских шпијуна који су се инфилтрирали на сваком нивоу њиховог друштва.

Можете то назвати некомпетентношћу, али то би такође могло бити и нешто много горе. Као што је Џоел Скусен много пута истакао, америчка влада је преплављена глобалистима који имају скривене планове. Они желе да доведу до још једног светског рата између САД-а, Кине и Русије, што ће довести до уништења Америке, и направити пут за глобалну владу. Као део тог плана, на сваком кораку су подривали Америку у нади да ће она изгубити рат против Кине; рад који они оркестрирају. Можда су као део тог напора они потражили другачији начин како да кинеска влада украде и компромитује америчку инфраструктуру и напредне војне технологије.

Без обзира на то шта је у питању, ако је Гуо у праву, онда је Америка тешко компромитована нација која није у позицији да се бори у још једном светском рату.

 

Извор: Wебтрибуне.рс