Издвајамо Свет

КИНЕЗИМА ПУКАО ФИЛМ, УПОЗОРИЛИ САД: “Вас нам је доста, не можете победити кинеског змаја и руског медведа у исто време”

Кинески државни медији: Русији и Кини је доста америчке хегемоније, САД не могу у исто време да победе и кинеског змаја и руског медведа.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кинези су изузетно опрезни и дипломатски да би направили грешку у својим званичним изјавама, тако да ово можемо озбиљно схватити.

Пре неколико недеља, Глобал Тимес, публикација Пеопле’с Даилy на енглеском језику, нешто као кинеска верзија руског РТ или Спутњика, врло се јасно изјаснила у едиторијалу, сумирајући Путинову посету.

Објаснили су да су “САД највећи извор глобалних стратешких ризика,“ тврдећи да немилосрдан притисак америчке војске и на Русију и на Кину присиљава њих да узврате ударац.

Овај едиторијал објашњава шта би сваком бруцошу политичких наука било и више него очигледно: “САД не могу да победе и кинеског змаја и руског медведа у исто време,“ набацујући да је и једним и другим властима “доста“ америчког понашања.

Едиторијал даље објашњава да ни Кина ни Русија не желе конфронтацију са САД, и да би далеко више желели пријатељске дипломатске односе, али САД то онемогућавају.

Један чувени руски бискуп је једном рекао: “Ђаво је лукав и препреден – али је такође и веома глуп.“ Чини се да то објашњава понашање америчке Паралелне државе која је произвела запањујућу грешку да се Русија и Кина удруже против САД-а.

Та глупост је у последње време много видљива – изгубили су изборе на које су потрошили сваки атом своје огромне бирократске и медијске моћи, разнели Блиски исток, подржавали су ИСИС и ухваћени су у томе, затрпавали су већину Американаца и Немаца лажним вестима, потпуно изгубивши њихово поверење.

Они су поражени и разоткривени, и исмевају их све више из недеље у недељу, и то се сада одвија већ више од годину дана, откако се Трамп појавио.

 

Извор: Wебтрибуне.рс