Издвајамо Спорт

КОКЕЗА ОДЛАЗИ СА ЧЕЛА ФСС: Џајић преузима место председника?!

У Вучићевој режији – Идеја је да Драган Џајић као европско и светско име обавља протоколарне послове с места председника, а да Жарко Зечевић вуче главне конце у Фудбалском савезу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Славиша Кокеза ускоро напушта функцију председника Фудбалског савеза Србије, сазнаје Курир.

У режији државног врха припрема се смена на челу српске куће фудбала, а место председника требало би да преузме Драган Џајић, док би у фотељу генералног директора сео Жарко Зечевић.

Примопредаја дужности

– Кокеза инсинуира да је Вучићу потребнији за неке друге послове у држави него у фудбалу. Као такав ће отићи мирно, без помпе. Идеја је да се у Фудбалски савез Србије врати Драган Џајић, који би као признато име у европском и светском фудбалу обављао протоколарне послове с места председника, док би главне конце вукао Жарко Зечевић с позиције директора или потпредседника Савеза – каже одлично обавештени извор Курира, који је желео да остане анониман.

Драган Џајић и Жарко Зечевић некад су били ривали, док су као функционери водили Црвену звезду и Партизан. То, наравно, није препрека да сада буду блиски сарадници.

Помирење с навијачима

– Познато је да су обојица подржала Вучићеву кандидатуру за председника и да су обојица поштоваоци Српске напредне странке. Као такви, неће им бити тешко да сарађују, а Вучићева идеја је да с њима двојицом уједно направи баланс између звездаша и партизановаца и да смањи критике на рачун пословања Савеза, пред којим је велики изазов, пре свега изградња националног стадиона, а у спортском смислу пласман на Светско првенство у Русији 2018 – јасан је наш извор.

Џајић и Зечевић јуче се нису јављали на телефон, као ни Кокеза.

Опозиција

ТЕРЗИЋ И ПОЛЕДИЦА ЈЕДИНИ ЈАВНО ТРАЖЕ КОКЕЗИНУ ОСТАВКУ

И док многи не желе јавно да критикују лик и дело Славише Кокезе, Звездан Терзић и Мирко Поледица једини су наглас тражили његову смену у Фудбалском савезу Србије. Терзић је прошлог месеца иронично честитао Кокези на Партизановој титули, док га Поледица сматра горим председником од Томислава Караџића.

Шоу у „Слагалици“

ОТКУД КОКЕЗА У ФУДБАЛУ?!

Интернетом и даље кружи чувено питање из квиза „Слагалица“ – у ком спорту се прославио Славиша Кокеза. Одговор „у фудбалу“ такмичару је признат као тачан, иако је Кокеза врхунац каријере остварио у нижеразредном Бродарцу.

 

Извор: Курир / Горан Анђелковић