Србија

ЛАЗАНСКИ: ВУЧИЋЕВА НАМЕРА ДА СЕ РАЗГОВАРА О КОСОВУ ЈЕ ДОБРА! Само тако се могу решити проблеми!

Мирослав Лазански (Фото: ЈуТјуб)
Војни аналитичар Мирослав Лазански каже да је у току полемика око иницијативе председника Србије Александра Вучића да се одржи унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, уз оцену да треба разговарати,јер се само тако могу решити проблеми
Говорећи о опозицији у Србији, током прелиставања штампе у јутарњем програму телевизије Пинк, Лазански је рекао да њу представља двоје људи и четири партије.’
Он је гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк рекао да ако се ствари не разрешавају у односима опозиција – власт, онда то није коректно, и најбоље је разговарати.
– Није Вучић створио косовски проблем, он га је наследио. Косовски проблем није могла да среди ни Краљевина Југославија, ни Тито, ни Слободан Милошевић – рекао је Лазански.
Лазански је констатовао да један државник, свидело му се то приватно или не, мора да разговара са свим другим државницима, да не може да бира.
– Један државник не може да бира саговорнике, приватно може да му не буде драго, али као државник мора да разговара и са другим државником. У политици нема високих скрупула које ви не можете да превладате – оценио је он.
Ако треба да се рукујете са неким кога сматрате зликовцем у иностранству ви се морате руковати са њим. Али он никада неће доћи у посету код нас – закључио је Лазански.
Говорећи о писању америчке телевизије Си-ен-ен о томе да српски тенисер Новак Ђоковић лажира повреду, Лазански је рекао да је та медијска кућа увек била антисрпски настројена и да је увек користила сваку прилику да деградира све што је у Србији добро и што искаче из миљеа.
Најмање три примера знам када је Си-ен-ен лагао – рекао је Лазански.
Говорећи о пооштравању санкција САД према Русији, Лазански је рекао, да то нису санкције него економски рат Америке против Русије и Европе. ЕУ без руског гаса не може да опстане, а САД чине све да одсеку ЕУ од руског гаса.
Покушај американаца да учине ЕУ зависном од енергената из Америке, пре свега од нафте, јер знамо да је то три пута скупље.

– Европа може све да поднесе, али кад им ударе по џепу, у њима се буди та врста нерасположења, па није ни чудно што је Јункер рекао да ако Американци сматрају да је Америка на првом месту, Европа не може бити на задњем – оценио је он.
Лазански је рекао да се Москва још уздржава и чека одлуку америчког Сената.

Извор: Pink.rs