Издвајамо Србија

Министар Ђорђевић би да радници Фијата покажу мало љубави према Србији!

Министар рада Зоран Ђорђевић изјавио је да нема информацију да компанија Фијат намерава да премести производњу из Србије, али је апеловао на раднике да прекину штрајк и што пре седну за преговарачки сто.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђорђевић је новинарима у Дому Војске Србије на тврдње да италијанска компанија Фијат планира да производњу из Крагујевца преместити у Пољску, да нема ту информацију, али да свако има право да доноси одлуке у складу са својим пословним интересима.

Он је нагласио да је свима у интересу да Фијат настави да ради у Србији и поручио да би запослени у Фијату требало да „покажу мало љубави према Србији у својим захтевима“.

Он им је упутио молбу да прекину штрајк, јер је то, како је нагласио, интерес и Града Крагујевца и Србије и око 10.000 запослених у кооперантским фирмама, које зависе од Фијата.

Према његовим речима, Влада је урадила и више него што је реално могла, пошто је ступила у контакт са штрајкачким одбором и понудила им накнаду за ноћни превоз, уз предлог да се изврши оптимизација посла.

Влада Србије жели да преговара са радницима за столом, заједно са руководством Фијата, рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре после састанка са директорима центара за социјални рад из целе Србије и синдиката запослених социјалне заштите.

 

Извор: Истиномер.рс