Издвајамо Регион

МОНСТРУМ ОРИЋ КЛАО ПСЕ И МАЧКЕ ЈЕР СУ БИЛЕ СРПСКЕ: Стравично сведочење о масакру на Божић 1993. године!

Најновије доказе за злодела на православни Божић, 7. јануара 1993, које је починио Насер Орић, изнео је Kемал Мехмедовић, један од његових војника, који тврди да су тада убијани и пси и мачке у Kравицама само зато што су из српских кућа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kемал Мехмедовић, војник близак Насеру Орићу, који је у Сребреницу донео 12 српских глава, одговорио је на питање – шта је Орићу на Божић 1993. године скривило шест жена и 13 мушкараца старијих од 60 година?

– Убили су све који се нису повукли. Убили су и псе и мачке. Били су то српски пси и мачке – рекао је он.

Неђо Николић, Србин из Kравице, сведочи о страховитом страдању Срба надомак Сребренице и каже да су војници Насера Орића са 3.200 војника напали његову Kравицу и у њој починили стравичне злочине.

– Насер Орић је након убиства на коњу јахао Kравицом – каже он.

Љубица Милановић изгубила је сина и мужа. Убиле су их, каже, комшије из Сребренице.

– Све је то Насерова војска побила. Успут су опљачкали моје три куће, а опет су га пустили на слободу – каже бака Љубица.

Подсетимо, муслиманске снаге из Сребренице приредиле су крвави пир убивши 49 Срба у месту Kравица код Братунца. Најтужнији и најкрвавији Божић заувек ће остати у сећању Срба, док одговорни за овај злочин шетају ослобођени сваке кривице

Настављајући етничко чишћење и уништавање свега што је српско, започето у априлу 1992, муслиманске снаге из Сребренице под командом Насера Орића, уз помоћ јединица са братуначког, власеничког и зворничког подручја, упале су у Kравицу, где су убиле 49, раниле 80 српских цивила и војника, а седам их је нестало (од којих пет није пронађено ни након 23 године).

Kравица је данас пуста. Све је мање деце и омладине. У последњем рату протерано је више од 1.000 мештана…

Тела већине страдалника из тог напада проналажена су смрзнута по околним шумама и јаругама и извлачена током целе зиме. Село Шиљаковци је окупирано и уништено.

Тог Божића страдао је велики број мештана Јежестице. Реч је пре свега о цивилима српске националности и њиховим најближима, који су покушавали да одбране село. Јежестица је спаљена, скоро сравњена са земљом, опљачкана и опустошена.

Три хиљаде седамдесет и шест људи с територије општине Братунац убијено је у рату. За њихову смрт нико никада није одговарао, а ни упутио извињење.

 

Извор: srbijadanas.com