loading...
Издвајамо Србија

НАРОД ПЛАЋА ОНИ УЖИВАЈУ: Јоргованка и Мали потрошили милионе на брчкање, теретану, воће и поврће!

БАХАЋЕЊЕ: МИ ИМ ПЛАЋАМО ДА ЗАТЕЖУ ГУЗИЦЕ

Ни microsoft развојни центар у Београду нема овакве бенефите за запослене. Народе п(л)ати…

Градска управа Београда, који води Синиша Мали, запосленима обезбедила бесплатну теретану, базен, термине за фудбал и одбојку, а све на рачун грађана.

Запослени у Градској управи Града Београда, чији је градоначелник Синиша Мали, о трошку грађана играју мали фудбал, кошарку и одбојку, затежу ноге на пилатесу, брчкају се у базену и буџе бицепсе у теретани!

Јоргованка Табаковић, прва дама Народне банке Србије, потрошила је чак 10 милиона динара пореских обвезника за набавку воћа и поврћа за раднике НБС запослене у Београду.

То је чак двоструко више него што потроши један хотел за годину дана.

Како нам је речено у једном познатом хотелу у центру престонице, за послужење гостију у 127 соба и уз организовање бројних конгреса и конференција, њима је за набавку воћа и поврћа за 12 месеци потребно око пет милиона динара.

Дарежљива

Наиме, гувернерка је почетком августа ове године склопила уговор са једном земљорадничком задругом, која ће за потребе исхране запослених у централној банци у наредних годину дана сукцесивно испоручивати свеже воће и поврће на четири адресе у престоници. То ће грађане Србије коштати невероватних 10 милиона динара.

Захваљујући дарежљивој шефици, радници Народне банке уживаће у тањирима препуним здравог зелениша, као што су блитва, зеље и броколи, а крвну слику, бар према ономе што каже списак намирница који је саставила гувернерка, поправиће обилатим порцијама цвекле и спанаћа.

Здрава храна

На менију ће се наћи и кељ, карфиол, прокељ, печурке и плави патлиџан, а за љубитеље националне кухиње обезбеђени су пасуљ, кромпир, краставац и парадајз. Мирођија и першун стоје на располагању свима. Једино је сиромашнија понуда воћа, јер су банане, поморанџе, јабуке и лимун једино што ове зиме Јоргованка Цица Табаковић набавља.

Драган Добрашиновић, из Грађанског надзора јавних финансија, указује за Курир да НБС није приватна фирма, већ независна државна институција која не сме неконтролисано да расипа државни новац.

– То све што прибавља НБС далеко превазилази набавке неких других државних институција. Нисам чуо до сада да се нека институција на такав начин односи према државном новцу. Неопходно је да НБС усклади своје потребе и набавке с могућностима које државе има, и да на пристојнији начин располаже буџетским средствима – каже Добрашиновић.

Из НБС до закључења овог броја нису одговорили коликом броју запослених је намењено поменуто воће и поврће и зашто су им неопходне количине које коштају чак 10 милиона динара.

Чињенице
ЈЕШНИ БАНКАРИ
* НБС је у мају 2015. склопила уговор од 4,9 милиона динара за набавку хлеба, пецива и колача
*Савет за борбу против корупције открио је у свом извештају да је НБС 2013. купила 90.000 чоколадица за 360.000 динара
* За 10 милиона динара може да се купи 333 тоне кромпира или 400 тона купуса или 100 тона банана или 250 тона јабука

 

Извор: Курир.рс