Издвајамо Србија

ОБРАДОВИЋ ИЗНЕО БРУТАЛНЕ ОПТУЖБЕ: Вучић покушава да у своју издају Србије увуче и друге делове српског друштва

ВЕЋ у првих неколико недеља мандата, нови председник Владе и нова премијерка Брнабић потврдили су став Двери да су доведени на власт да би завршили прљаве послове за западне центре моћи, пре свега ЕУ, NATO и ММФ.

Вучићев позив на дијалог око КиМ није ништа друго него припрема јавности за признање Косова и избацивање КиМ из уставне преамбуле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачићева и Вучићева власт већ је признала независно Косово, направила границу са КиМ и укинула српске државне институције на КиМ, потписујући антиуставни Бриселски споразум.

Сада је на ред дошло јавно међународно признање независног Косова од стране наших власти и прихватање да лажна држава добије столицу у УН.

Вучић сада покушава да припреми терен за то и да у сопствену издају Косова увуче и друге делове српског друштва. Двери ће се томе снажно супротставити јер се о предаји дела наше државне територије не може водити дијалог, а очито је да је довршавање процеса предаје Косова и Метохије разлог западне подршке Вучићу да у Србији може да ради шта хоће: затвара медије, краде на изборима и лежи у криминалу и корупцији.

Немам проблем ни да му све ово кажем у лице, али ће о томе да ли ћемо се одазвати позиву председника одлучити Председништво Двери када тај позив добијемо. Јавно изречен став већ имамо и свакако ћемо га поновити, али не желимо да учествујемо у Вучићевим позоришним и медијским представама.

Мада осећам одређено задовољство да му у лице поновим оно због чега сам добио више опомена и казни на седници Скупштине Србије: да је издао Косово и да ће пред будућим генерацијама бити обележен као – да цитирам академика Косту Чавошког, председника Политичког савета Двери – велеиздајник.

Издајник је обичан грађанин који изневери своју државу, док када то чине они на власти – они су велеиздајници. Недопустиво је да је из Кривичног законика избачено кривично дело и казна за издају и велеиздају и морамо то вратити у српско законодавство да би се увео ред и знало шта не сме да се ради зарад доласка на власт или опстанка на власти.

(изјава Бошка Обрадовића, председника Српског покрета Двери)