Издвајамо Србија

ОБРАДОВИЋ УНИШТИО ПАШАЛИЋА ЧИТАЈУЋИ ПОРУКЕ: „Ја сам потентан мушкарац, могу 5 пута за вече, застариће ти случај!“

Председник Двери Бошко Обрадовић оптужио је данас у Скупштини Србије кандидата за омбудсмана Зорана Пашалића да као председник Прекршајно–апелационог суда није реаговао на изјаве 10 жена из Чачка да их је судија сексуално Прекршајног суда у у том граду узнемиравао, већ да је предмет ставио у фиоку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током 2011. је 10 радница Прекршајног суда у Чачку дало усмене и писане изјаве тада председнику Вишег прекшајног суда Зорану Пашалићу у којима су га обавестиле о сексуалном узнемиравању од стране судије Прекршајног судије у Чачку, поводом којих ништа није предузео, нити обавестио Високи савет судства, већ је изјаве задржао за себе. После извесног времена, кад су новинари писали о томе, он је извесне изјаве проследио Високом савету судства, међутим већ је наступила застара за вођење дисциплинског поступка против судије који је пријављен од 10 сведока, радника, судија, приправника, записничара и самих клијената да ој сексуално узнемиравао. То докази се налазе у Високом савету судства, а тај судија и дан-данас некажњен“, рекао је Обрадовић.

„Он је заштитио свог колегу судију, не знам из кога разлога, али се питам да ли ће тако и као заштитник да гура у фиоку одређене предмете“, питао је Обрадовић и истакао „ако ће Пашалић на овај начин да штити грађане као што је штитио права ових 10 жена у суду у Чачку, не би смео да буде изабран ни за председника суда, а камоли за заштитника грађана“.

Обрадовић је потом цитирао неколико изјава жена које су сексуално узнемираване: „Могли бисмо да скратимо време и да одемо до моје канцеларије“, „Могли бисмо да одемо на Златибор, изнајмићу нам собу“, „Ајде са мном, па ће ти застарети поступак“, „Ја сам потентан мушкарац, могу пет пута за вече“… након чега је председавајући прекинуо излагање лидера Двери.

Обрадовић је казао да ће посланици владајуће већине током гласања на звонце дићи руку за избор јер не размишљају својом главом.

„Да размишљају не би прихватили да за заштитника бирају особу која је студирала 13 година, са просеком испод седам, магистрирала са 60 и није решавала предмет о сексуалном узнемиравању“, казао је Обрадовић.

 

Извор: Kurir.rs / T. Stamenković