СРБИЈА ЈАВЉА

ОПШТА ПАНИКА У ФБИ: Спрема се велики напад на нуклеарне електране у САД! (ВИДЕО)

Америчке компаније које управљају нуклеарним електранама у САД-у могле би бити мета хакерских напада, упозорили су Министарство за унутрашњу безбедност САД-а и амерички Федерални истражни биро (ФБИ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако се наводи у њиховом извештају, хакери би могли да упадну у компјутерске системе нуклеарних централа и других снабдевача енергијом широм САД-а. Хакери су већ наводно покушали да упадну у неке пословне и административне мреже постројења. Једна од компанија која је била мета хакера је Волф Kрик која управља нуклеарним објектом у близини Бурлингтона у Kанзасу.

Надлежни органи и ФБИ често саветују приватни сектор да се заштите од хакерских напада, али ново упозорење стигло је након бројних навода у медијима да би америчке нуклеарне и друге електране могле бити мета хакера.

Хакери наводно редовно шаљу заражене датотеке радницима електрана који имају приступ критичним нуклеарним системима. То чине због прикупљања обавештајних података или због крађе приступних података које би могли користити у другим нападима.

Према писању Њујорк Тајмса, постоје велике индиције да руски хакери нападају америчку нуклеарну индустрију којима, како пише, није циљ стварање штете или онеспособљавање нуклеарки, већ шпијунирање.

 

Извор: Kurir.rs / Klix.ba