Издвајамо Србија

Општа туча одборника у Чачку, интервенисала и Хитна помоћ (ВИДЕО)

Чачак — На седници Скупштине града Чачка дошло је до туче, а интервенисала је и Хитна помоћ, преноси Глас Западне Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је председник Скупштине града Игор Трифуновић почео да изриче мере опомене одборницима опозиције, одборник Двери Александар Танасковић пришао је до стола за којим седи Трифуновић и бацио му у лице скупштински материјал.

Потом је дошло до туче и гурања међу одборницима.

Током овог инцидента Трифуновићу је повређено око, због чега је интервенисала и Хитна помоћ, па је пребачен на Ургентно одељење чачанске болнице.

Седница Скупштине града Чачка и данас је обележена бизарним моментима као и јуче.

Седница одржана у среду обележена је моментима попут истовременог обраћања одборника са две говорнице у сали, једном регуларном, и другом накнадно убаченом, а настављена је у сличном стилу, уз одлагање од јутрос за по подне, једном паузом, говорењем са две говорнице и ломљењем микрофона.

Седница је, наиме, само што је почела – поново прекинута због инцидента који се догодио.

Председник Скупштине града Игор Трифуновић, је одмах након излагања председнице Савета за статут града Бранке Павловић, о новом пословнику о раду скупштине, отворио претрес у начелу, не дозвољавајући одборницима Двери да рекламирају повреду пословника.

Одборници Двери су због тога негодовали, блокирајући скупштинску говорницу и сто за којим седи председавајући.

Трифуновић је једном броју одборника Двери изрекао опомене, а затим је дошло до гурања међу одборницима и ломљења микрофона.

После јутрошњег одлагања, седница скупштине града Чачка настављена је данас по подне око 16.00 сати, са скоро целим сатом закашњења, али је после 10 минута прекинута.

На дневном реду 14. седнице налази се предлог новог пословника о раду, на који су одборници опозиције поднели више од 1.100 амандмана, а Савет за статут града одбацио је велику већину тих амандмана.

У скупштинској сали се и даље налазе две говорнице.

Извор: Танјуг