loading...
Србија

ПАКЛЕНИ ПЛАН НАПРЕДЊАКА ЗА ИЗБОРНУ ПРЕВАРУ: СНС доводи 150.000 лажних гласача за београдске изборе!

Српска напредна странка спрема велику сеобу својих сигурних гласача из градова у унутрашњости у Београд за предстојеће београдске изборе, што је најава велике изборне преваре, сазнаје Курир из више независних извора из владајуће странке који знају за план.

 

Извори откривају да су напредњаци сковали паклени план да око 150.000 својих симпатизера и чланова из околине Београда – Смедерева, Смедеревске Паланке, Раче, Ваљева и других градова – доведу у Београд и промене им место пребивалишта како би добили право гласа на изборима за град, који би требало да се одрже до марта 2018.

– Напредњаци су у паничном страху од губитка избора у Београду јер знају да им је подршка за више од 10 процената била мања и на председничким изборима када је кампању водио Вучић. А на локалним ће та разлика бити много много већа, посебно сада када има сигнала да се опозиција уједињује. Све је логистички договорено, промене пребивалишта ће се муњевито завршавати како би се и промена у бирачком списку евидентирала на време. А познато је већ одраније да су нам бирачки спискови несређени – каже извор нашег листа и додаје:

– Нарочито су за ову акцију погодни студенти, чланови СНС, јер ће и породице студената да се селе с њима и пријављују на исту адресу где и они. СНС ће им платити станове, али није искључено ни да их на своје адресе пријављују ботови, активисти и сви остали који имају могућности то да изведу. Све се финансира из црних фондова СНС. Постоји и опција, умногоме јефтинија, али рискантнија, да се чланови само фиктивно доведу у Београд, односно да своје личне карте доставе надлежном одбору који би даље с централом и надлежним институцијама завршавао ствари – објашњава наш извор план за Београд.

Напредњаци су, иначе, овај систем већ применили приликом избора за градску општину Врачар. Како је ДС 23 године био на власти у овој општини, напредњаци нису хтели да ствари препусте случају, па су издали налог својим присталицама да се одјављују с других општина и пријављују на Врачару како би освојили што више гласова.

Нико из редова СНС није желео да коментарише наша сазнања јер им је забрањено да дају изјаве за Курир.

С друге стране, Велимир Илић, председник Нове Србије, потврђује сазнања Курира. Он каже да се увелико прича да СНС ради на довођењу својих присталица из унутрашњости у Београд пред београдске изборе како би обезбедио додатне сигурне гласове.

– Чуо сам да се већ увелико ради на томе, да СНС тако хоће да обезбеди чак око 150.000 додатних гласова за Београд – каже Илић.

Према речима Богдана Татића, председника општинског одбора ДС Врачар, напредњаци су исто радили да би освојили власт на овој општини, те га уопште не би изненадило да тај систем спремају и за град.

– Имали смо сазнања да су на Врачару радили исто како би освојили власт, тако да ова информација уопште не изненађује – наводи Татић.

Бојан Клачар, ЦЕСИД
ТЕОРИЈСКИ ИЗВОДЉИВОБојан Клачар из Цесида каже да је овај сценарио теоријски изводљив, али у логистичком и организационом смислу, због обима, врло захтеван.

– То би значило да осим спремности одређеног човека који живи изван Београда да промени своје пребивалиште, постоје и људи који имају власнички лист стана у Београду и који су спремни да прихвате те људе да се код њих пријаве. У теоретском смислу, то је изводљиво – наводи Клачар, а на питање да ли је то кршење закона, додаје:

– На такав начин, из мог политиколошког угла, промена пребивалишта је легална ствар. То није доказ слабости бирачког списка, јер ви ниједним законом не можете да забраните да дође до промене пребивалишта.

Извор: Kurir.rs
loading...