Издвајамо Србија

ОВАКО ЈЕ ПОЧЕЛО, НОВИ ДЕТАЉИ ТУЧЕ НА ЗАКИНТОСУ: Окидач је био флерт са Српкињом или пиће на погрешном столу?!

БЕОГРАД/ЗАКИНТОС – Деветорица Срба, гостију грчког бара, и двојица запослених у том бару – бармен Грк и избацивач, британски држављанин српског порекла, ухапшени су и осумњичени за убиство из нехата 22-годишњег Американца Бакарија Хендерсона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грчка полиција је јутрос, после потере на Закинтосу, ухапсила још два Србина. За једног од њих тврди да је, према снимцима надзорних камера, започео кобну кавгу после које је амерички дипломац преминуо подлегавши повредама. Американац Бакари је на Закинтос дошао, како тврди његова породица, да „сними рекламу за своју нову линију одеће коју је лансирао“.

Међутим, оно што је засад непознаница јесте прави разлог туче која је претходила трагичном догађају.

Према писању атинског листа Катимерини, који се позива на своје изворе из полиције, свађа а потом и туча избиле су после баналне расправе о томе ко је спустио своје пиће на сто који је већ био заузет.

У међувремену, америчка ТВ мрежа ЦБС цитирала је „једног од очевидаца“ који тврди да су преминули Хендерсон и његова екипа хтели да се сликају с конобарицом, што је разбеснело једног од избацивача, највероватније британског држављанина српског порекла и још једног запосленог у бару, вероватно грчког бармена.
фото: ЕПА

Слично је објавио и грчки Катимерини написавши да је повод „највероватније био флерт убијеног са једном Српкињом, запосленом у бару, и то што се сликао с њом“.

Тај лист додаје и да је већина од претходно осам ухапшених у изјавама у предистражном поступку „признала да су присуствовали свађи, али сви негирају да су 22-годишњаку нанели смртоносне повреде“.

 

Извор: Kurir.rs/SĐP/ABC News/Kathimerini