Издвајамо Русија Србија

ПУТИН НУДИ РЕШЕЊЕ ЗА КИМ АЛИ НЕМА КО ДА ПРИХВАТИ: Русија преузима Kосово, ако Србија уђе у ОДKБ и ЕАУ

Фото: Јутјуб

Ако Србија затражи и буде примљена у Евроазијску унију и ОДKБ, проблем Kосова и Метохије постао би и руски проблем, што би у старту гарантовало безбедност и живот за Србе, јер Русија признаје целовитост Србије.

Овај план понудио је Србији, руски филозоф и лидер Међународног евроазијског покрета Александар Дугин. Он је, међутим, додао и да то не значи да би Русија одмах покренула војну операцију, али би пружила одређене гаранције са којима би могло спокојније да се живи.

Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

– Немамо ништа против Албанаца и тражили би наш, евроазијски пут за договор са њима, али имамо много тога против суровог комадања српске државе противно вољи њеног народа – рекао је Дугин.

Дугин, кога сматрају саветником председника Русије Владимира Путина, рекао је би да бу у случају да Србија затражи пријем у Евроазијску унију и ОДKБ, Русија морала да размотри тај захтев узимајући у обзир вољу народа. Он сматра да Србија треба да изврши политичко самоубиство да бу ушла у ЕУ.

– Замислите шта би било са председником Србије Александром Вучићем када би којим случајем рекао да признаје Kосово. Наравно да он то неће учинити, а то значи да никада неће ући у ЕУ. Балансирање може да траје одређено време, али треба наћи трајно решење. Оно постоји – то је Русија – закључио је Дугин.

Он је истакао да је духовна Србија вечна и да је то што Срби славе Видовдан залог будућих победа.

– Сматрам да су Срби исти као Руси, само бољи. Свој однос према Србији назвао би сакралним. Србија је за мене не само соларна, већ огњена и ватрена. Духовна Србија је вечна. Не може бити сломљена, јер је српски народ изузетан – рекао је Дугин.

Он је рекао да се 90-тих година стидео да погледа Србији у очи због тадашњег односа Русије.

– Србија је примала страховите ударце, али се усправљала. Много, заиста најдубље верујем у Србију и њену способност да сама одлучује о својој судбини – рекао је руски филозоф.

Према његовим речима, Русија нема никакво право да Србији дели савете, а поготово да је прекорева.

– Наше је да волимо и помажемо колико можемо. Будите сигурни да сте наша највољенија браћа као Црногорци – без обзира на све – поручио је Дугин.

Овако је руски председник пре неколико месеци говорио о Kосову.

 

Извор: srbijadanas.com / Politika

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јул 2017.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31