Русија Свет Србија

ПУТИН ПРИЗНАО: Ево зашто Русија није могла да одбрани Србију од бомбардовања

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су пропали покушаји успостаљања униполарног света и да се равнотежа у међународним односима полако враћа, а као пример деловања само једног центра моћи навео је бомбардовање некадашње Југославије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је неизбежно. Пропали су покушаји да се направи униполарни свет. Већ живимо у другачијем добу. Русија је увек инсистирала на томе да упоредо с одбраном својих интереса, морамо да поштујемо интересе других. Тако ћемо градити односе с колегама“, казао је председник Русије у интервјуу телевизији НТВ.

Путин је прокоментарисао то што је Запад често остајао глув на став Москве о покретању војних сукоба, на пример током „незаконитог бомбардовања Југославије од стране НАТО“ 1999. и војних операција Северноатлантске алијансе у Босни и Херцеговини 1995.

„Одговор је веома једноставан: слушали су само снажне гласове… Ситуација се мењала. И мислим да никоме више није тајна да многи наши партнери сада радије прибегавају поштовању међународног права јер се равнотежа у свету успоставља“, рекао је Путин.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com