loading...
Русија Свет Србија

РАСПРАВА О СРБИЈИ У КОНГРЕСУ: Шта Американци желе да спрече по СВАКУ ЦЕНУ

Србија на путу успешних евроатлантских интеграција, и да на том путу нема никог ко је снажније подржава од САД, речено је у америчком Конгресу
Копредседавајући српског кокуса у Представничком дому америчког Конгреса, конгресмен из Тексаса Тед По, рекао је да САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ поквари њихове односе са Србијом.
О Србији се говорило у Представничком дому америчког Конгреса, где је копредседавајући српског кокуса, конгресмен из Тексаса Тед По одржао петоминутно изглагање о односима САД и Србије, али и обележавању годишњице мисије “Халијард”, у оквиру које је током Другог светског рата са територије окупиране Србије спасено 500 америчких пилота.

Конгресмен По је нагласио да се пријатељство из тог периода, али и периода Првог светског рата, наставило, и да данас “Србија и САД раде заједно да очувају узајамну безбедност”.

Он је међутим такође поменуо да је руска пропаганда у Србији снажна и изразито против Запада, тако да – како је истакао – “САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ отрује наше односе са Србијом”.

Конгресмен По је на крају излагања напоменуо да је Србија на путу успешних евроатлантских интеграција, и да на том путу нема никог ко је снажније подржава од САД.

Излагању конгресмена Теда Поа у Представничком дому присуствовао је амбасадор Србије у Вашингтону Ђерђ Матковић.

Извор: Telegraf.rs/Glas Amerike