Издвајамо Русија

РУСKА ЦРKВА ТРАЖИ САСЛУШАЊЕ ГОРБАЧОВА: Последњи лидер СССР зна истину о убиству царске породице Романов?! (ВИДЕО)

Епископ Тихон (Шевкунов), који у име Руске Православне Цркве прати истрагу о остацима за које се претпоставља да припадају последњем руском цару и његовој породици, саопштио је да ће црквени медији ускоро објавити нове материјале Истражног комитета (ИK).

Реч је о сазнањима до којих је дошло ово научно тело у току нове истраге у периоду 2015-2017. године.

Црквена комисија и патриотска јавност су упутили своја питања ИK.

Међу захтевима Црквене комисије за изучавање резултата испитивања остатака пронађених код Јекатеринбурга под бројем 11 у делу „Историјска експертиза“ наводи се следеће: Добити изјаву од М. С. Горбачова, бившег генералног секретара ЦK KПСС о томе да ли је руководство СССР-а било заинтересовано за затварање питања о убиству царске породице.

У документу намењеном ИK РФ који је објављен на сајту православие.ру којим руководи Тихон (Шевкунов) садржи се одељак „Питања у вези с истрагом о ‘Јекатеринбуршким остацима’ представника патриотске јавности који се дуги низ година баве темом убиства царске породице“.

У овом одељку су прикупљене различите верзије које се срећу међу национал-монархистима већ много година и које је иследницима предложено да прокоментаришу.
Међу верзијама има и таквих које директно указују на ритуални карактер убиства последњег руског цара и његове породице.

– Kо је и с којим циљем на зиду подрума Ипатијевског дома написао строфу из песме Х. Хајнеа о цару Валтасару? Да ли савремена истрага истражује све светогрдне графите које је забележила истрага Н. А.

Соколова (белогардејски иследник који је 1918. године проучавао стрељање царске породице – прим. „НГ“) на зидовима Ипатијевског дома? Да ли истрага има друго објашњење за кабалистичке знаке које је дешифровао Енел (Скарјатин)? Да ли су стручњаци извршили експертизу ових знакова? – питају патриоти ИK.

Владика Тихон је саопштио да је један од стручњака које је РПЦ ангажовала за рад на истрази главни уредник сајта „Руска народна линија“ Анатолиј Степанов.

Управо је овај конзервативни сајт први написао да РПЦ не одбацује верзију о ритуалном убиству царске породице.

Заједно са захтевом патриотске јавности на црквеном сајту православие.ру изложене су верзије беле организације о томе да су организатори стрељања царске породице Филип Голошчокин и Јаков Јуровски наводно донели руководиоцу бољшевика Јакову Свердлову главе Николаја ИИ и царице Александре Фјодоровне у алкохолу.

Притом се у публикацији Голошчокин назива Исак, а Јуровски и Свердлов имају назив Јанкели, што су њихова истинска имена.

Николаја ИИ и чланове његове породице који су стрељани 1918. године у Јекатеринбургу Руска Православна Црква је канонизовала 2000. године.

О њиховој трагичној судбини можете нешто више сазнати у следећем видео запису!!!

 

Извор: Nezavisna gazeta / Pravoslavac.ru