Србија

САОБРАЋАЈЦИ ШОКИРАЛИ БЕОГРАЂАНИНА: Нећете веровати због чега је овај Београђанин добио казну

Фото: Јутјуб

Драгана Глишића (34) из Београда зауставио је саобраћајац док је кроз Војку ишао до Старе Пазове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Писао му је пријаву због прекорачења брзине и то за само један километар на сат! Тачније, уместо дозвољених 50, Глишић је возио 51 километар на сат.

– Супруга, деца и ја, сви смо били уредно везани и у прописаним седиштима, са свом неопходном саобраћајном опремом, исправним дозволама и возилом, безбрижно смо путовали, када нас је у Војки зауставио полицајац – каже Глишић.

– Све је прегледао, све је било у реду, а затим ми рекао да изађем из возила. Рекао ми да сам прекорачио брзину и да ће ми писати прекршајни налог са казном од 3.000 динара.

– Такође ми је рекао да ова казна треба да ми буде за наук да следећи пут „не газим тако брзо“. Оно што ме је највише изнервирало јесте скала на брзинометру мог аута која не може са прецизношћу да покаже брзину од једног километра на сат. Уобичајено правило је да се толерише 10 одсто прекорачења брзине, али код овог саобраћајца то није био случај – прича он.

– Он је испуњавао своју квоту, па ко му налети, налети. Ако се казна плати на лицу места, упола је мања. Није проблем што сам платио 1.500 динара, него што сам стављен у исти кош са онима који очигледно возе пребрзо, а плаћају исту казну – каже Драган Глишић.

 

Извор: Kurir.rs/Novosti