Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ О БЛОКАДИ АМГ: Не мешам се у сукоб СТАРИХ ПРИЈАТЕЉА, али плаћање пореза не може бити ДРЖАВНА ТАЈНА

БЕОГРАД – Председник СРС Војислав Шешељ је поводом нелегалног решења које је „Адрија медија група“ добила од Пореске управе, у коме нису наведени подаци о евентуалном дугу и времену блокаде рачуна, изјавио да плаћање пореза не може бити државна тајна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пореска управа за свако своје решење мора дати и образложење с позивом на број, из кога се може видети да ли је порез заиста плаћен или није. Плаћање пореза не може бити државна тајна. Ту ствари морају бити доказане. Порез сви морају да плате, а ако је неко то урадио, подлеже санкцијама. Држава не може себе да доведе у позицију да каже – узимам ти то и то зато што ниси платио порез, а да не каже који порез ниси платио.

Тако ја то схватам, не мешајући се у тај сукоб, јер то је сукоб међу старим пријатељима. Али што се тиче државних функција, ствари морају бити кристално чисте – или је платио, или није платио, нема трећег решења. Не може бити мало трудан, него или је трудан или није, рекао је Шешељ за Курир.

Режим Александра Вучића је јуче након 25 дана непрекидних напада и притисака преко пореске инспекције, бруталним нападом и злоупотребом овлашћења извршне власти без икаквог правног основа блокирао све рачуне „Адрија медија групе“.

Пореска управа није утврдила никакву пореску обавезу АМГ, нити је у решењу о привременој мери навела да било какав будући порез може бити утврђен.

Такође, Пореска управа није навела ниједну околност из које произилази да евентуално утврђени порез неће бити плаћен.

 

Извор: Курир.рс