Србија

ШОК ИЗ ПРИШТИНЕ: НАТО зликовац генерал КЛАРК ТРАЖИО ЧЕТВРТИНУ КОСОВА ЗБОГ КОПАЊА УГЉА

Пројекат компаније „Енвидитy“, америчког генерала и главнокомандујућег у НАТО агресији на СРЈ Веслија Кларка, којим је било планирано преузимање четвртине Космета за ископавање угља, повучен је из даљег поступка у скупштини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Испоставило се да је влада поднела парламенту овај пројекат без студије изводљивости и без унапред урађеног нацрта националне стратегије за коришћење лигнита, преноси портал Коссев.

О овом послу писма је одлучио да отвори Мухамет Мустафа, председник комитета за економски развој у последњем законодавном телу, пише Газета Фјаља.
ДРЕЦУН: Дијалог не значи спремност Србије да призна независност КиМ!Мустафа је за тај лист рекао да комисија није одобрила пројекат, али и да компанија „СхаррЦем“ није испунила ни основне услове.

Комисија има две кључне препоруке. Затражено је да влада уради студију изводљивости и да унапред изради нацрт националне стратегије за експлоатацију лигнита.

РУСКИ АНАЛИТИЧАР ВЛАДИМИР ЛЕПЕХИН: Америка припрема комплетну окупацију Балкана – КАКО СЕ ТОМЕ СУПРОТСТАВИТИ?

Након тога, влада се потпуно повукла, а из поступка су повучена оба пројекта.
С друге стране, министарство финансија, на чијем је челу Авдулах Хоти, иако је главни покретач ових пројеката, не зна да су пројекти „Енвидитy“ и „СхааррЦем“ повучени из поступка.
РАМА ПРОВОЦИРА СРБИЈУ! ПРИЗНАЈТЕ КОСОВО РАДИ МИРА НА БАЛКАНУ: Премијер Албаније опет сања о нашој покрајини!

У кратком одговору Газети, из Канцеларије за информисање у том министарству навели су да су та два пројекта у скупштини на коначном усвајању.

Извор: RTRS