Русија Свет

Шокантно! Шта је Путин рекао Трампу на првом састанку, због чега је сада цела БЕЛА КУЋА У ПАНИЦИ

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)
Једна од тема првог састанка председника Русије и САД била је и наводно мешање руских хакера у изборни процес и цурење мејлова и поверљивих података из табора Трампове љуте ривалке Хилари Клинтон. Како пише „Њујорк тајмс“, Владимир Путин имао је занимљив коментар на ту тему, а ако је оно што је рекао тачно, Трамп има разлога за главобољу.
Како лист наводи, Путин је Трампу рекао да, чак и у случају да су руски хакери заиста били одговорни за цурење мејлова из тима Хилари Клинтон, они то никада неће сазнати јер су руски хакери „толико добри да не остављају никакаве трагове!“

Трамп и Путин званично су имали само један двосатни састанак коме су присуствовали само Рекс Тилерсон, амерички државни секретар, Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије и два преводиоца. Медији тврде да су се два лидера сасатала још једном након вечере током трајања самита Г20 у Хамбургу, као и да је тај састанак трајао сат времена, али је Бела кућа то оштро дематовала.

По повратку у Вашингтон, сам Трамп неколико пута поновио је речи које му је Путин рекао, па су чак и чланови његове администрације неколико пута и сами изговорили тврдњу да су „руски хакери превише добри да би били откривени“. Последњи у низу који је то изјавио је Ентони Скарамучи, новоименовани директор комуникације у Белој кући.
Током интервјуа Си-Ен-Ену у недељу, Скарамучи је поновио исту реченицу.

– Знате, неко ми је рекао јуче – нећу вам рећи ко – да су Руси заиста хаковали мејлове, ми то никада не бисмо сазнали, не бисмо имали никакве доказе о њима, што значи да су јако самоуверени у своје вештине обмане и хаковања – рекао је он.

Када га је водитељ питао ко му је извор такве информације, Скарамучи је признао да је чуо лично од Трампа.

– То је био председник. Разговарао сам са њим јуче. Позвао ме је из председничког авиона и рекао ми да „Хеј, знаш, можда су они то урадили, а можда и нису“ – рекао је нови директор комуникација.

Извор: Blic.rs