loading...
Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! За РАДНИКЕ НЕМА ПАРА а 110 милиона буџетских динара добила НВО Ане Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Иако је регистрована као невладина организација, тачније удружење грађана, на рачун Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) редовно стиже знатна сума буџетског новца.

Ана Брнабић је председница Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД).

У последњих осам година буџетски новац НАЛЕД-у уплаћиван је редовно, и то без обзира на промену власти на републичком, локалном или покрајинском нивоу. Оно што их разликује од других невладиних организација јесте чињеница да највећи део новца пореских обвезника којим располажу није добијен на основу учешћа на државним конкурсима, већ су, у највећој мери, у питању уплате чланарина које су у последњих осам година стизале из више од 100 градова и општина у Србији.

Према подацима Министарства финансија, на рачун НАЛЕД-а држава је уплатила више од 110 милиона динара. Највише новца донирао им је Сомбор (чак 3,2 милиона динара), нешто мање Београд (2,7 милиона), Чачак (2,7 милиона) и Стара Пазова (2,6 милиона). Чак је и најсиромашнија општина у Србији Трговиште, са просечном платом од 22.000 динара, прошле и ове године за НАЛЕД издвојила 50.000 односно 80.000 динара, преноси “Политика”.

Стиче се утисак да је НАЛЕД прешао границе невладине организације. Њихове услуге “унајмљују” чак и нека министарства. Тако је, на пример, Министарство саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства унајмило НАЛЕД да им води позивни центар за издавање грађевинских дозвола.

 

Извор: инфожурнал / Политика.рс