Издвајамо Србија

Срби оптужени за убиство на Закинтосу, прети им најмање по 10 година затвора (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Осморица нападача на Американца на грчком острву Закинтосу, међу којима су шесторица Срба, оптужени су за тешко кривично дело групног убиства с предумишљајем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најмања казна за то кривично дело је 10 година затвора. Приведене је обишао почасни конзул Србије на Кефалонији.

После саслушања осморица оптужених враћени су у притворску јединицу на Закинтосу где ће остати до уторка ујутру када ће бити изведени пред истражног судију.
Ту информацију грчких медија потврдило је и српско министарство спољних послова.

„Приведене српске држављане обишао почасни конзул Србије на Кефалонији Виктор Рухас који је разговарао са њима и начелником грчке полиције на Закинтосу.
Ухапссени српски држављани нису имали примедбе на третман у притвору.Амбасада је у контакту са надлежним грчким органима и пружа нашим држављанима сву расположиву конзуларну помоћ“, саопштило је министарство.

Шесторица Срба ухапшена су у петак, због убиства Афроамериканца Бакарија Хендерсона које се догодило после свађе у ноћном клубу.

У оваквим ситуацијама, пракса је да се страним држављанима суди у земљи у којој је кривично дело извршено.

Адвокат Александар Цветић открива да су грчке власти неблагонаклоне према странцима који се терете за такво кривично дело.

Он саветује породице ухапшених да ангажују адвоката из Србије.

До сукоба на Закинтосу у којем је убијен Американац, а због којег је ухапшено шест Срба наводно је дошло због фотографисања са конобарицом. С обзиром да то није једина верзија приче, узрок и начин на који је Американац убијен утврдиће полицијска истрага.

Медији су раније пренели да постоје две верзије догађаја који су довели до смрти Американца. Опширније – ОВДЕ

Београдски медији објавили су личне податке шест српских држављана ухапшених због сумње у умешаност у убиству Американца на грчком острву Закинтос.

Како је објављено, ухапшени су Н. П. (18) , С. С. (21), М. С. (25), М. И. (18), С. П. (22) и Н. Ј. (22).

Наведено је да су родом из Новог Сада, Обреновца, Београда и Житорађе и да су на летовање кренули аутобусом из Новог Сада, преко једне београдске туристичке агенције.

Извор: Б92