Србија

СРС: У Барајеву одржана трибина „Спорт и здравље“

БЕОГРАД – У уторак 4. јула, у свечаној сали Општине Барајево, одржана је иницијална трибина „Спорт и здравље“ која је означила почетак низа таквих трибина и едукација у организацији Градског одбора Београд СРС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миљан Дамјановић, председник Градског одбора Београд, на специјално организованој трибини „Спорт и здравље“ у Барајеву, најавио је „више трибина и едукација у наредном периоду“.

„Уколико будемо у могућности, обезбедићемо и тренинге, са стручним лицима и еминентним спортистима разних спортова“. – каже Дамјановић.

„Ми не користимо спортисте да иступе пред нас и подрже нас, не треба да причају хвалоспеве о странци, неком кандидату или лидеру, они су овде да нас едукују, да нам промовишу своје спортске дициплине и да, независно од тога да ли су страначке или нестраначке личности, презентују здрав живот.“ – рекао је Дамјановић.

„Зато вас све позивам на ватерполо турнир „Košutnjak open“ овог викенда, како бисмо подржали иницијативу ових младих људи. Ватерполу се не посвећује довољно пажње, маргинализован је, а један је од наших најтрофејнијих спортова и мора му се посветити више пажње и буџетских средстава, као и свим осталим спортовима у којима смо успешни и које људи радо тренирају“, закључио је Дамјановић.

О важности спорта са медицинског аспекта, како у детињству и у периоду развоја, тако и у зрелим и позним годинама говорио је Примаријус др Алек Рачић. Осврнуо се и на све аспекте НАТО бомбардовања који су трајно угрозли здравље стотинама хиљада грађана Србије и Републике Српске, те објаснио како се кроз спорт и здрав живот тегобе умањују.

Глигоријевић најављује многобројне бесплатне тренинге и радионице током лета, као и ватерполо турнир који се одржава 7, 8 и 9. јула на базенима на Ади Циганлији, код торња.

Он је, као професор физичког васпитања, изразио жаљење што се спортским активностима не придаје довољно пажње и што се клубови гасе, међутим отварање нових трениралишта на отвореном и велики број људи који их свакодневно користе враћа нам наду и веру да се људи ипак враћају здравијем начину живота.

Трибину су подржали својим присуством врхунски спортисти ватерполо клубова Партизан и Звезда, Стефан Дурлевић и Александар Игњатовић , млади репрезентативац Јапана Коки Саита, боксер Партизана и шампион у својој категорији Синиша Чолаковић, као и дипл. проф. спорта и физичког васпитања, бивши ватерполиста, директор ватерполо клуба Кошутњак и председник асоцијације спасилаца на води Никола Глигоријевић, који је узео учешће у трибини и као говорник. Говорници су, поред Глигоријевића, били и примаријус др Алек Рачић и Миљан Дамјановић, председник Градског одобра Београд.

Извор: СрбијаЈавља.рс