Издвајамо Србија

СТАТУС КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО ФЕЈСБУК: Новосађанину опљачкали стан, он ОТКРИО ЛОПОВА, дао име а ПОЛИЦИЈА СЕ ЧЕШЉА!

Новосађанин је своју причу поделио са људима са Фејсбука, а ми је преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ретко нешто објављујем, али сад морам – како наша држава и муп Србије штите грађане и да ли се исплати бити нормалан грађанин.

Дана 09.06.2017. године са супругом и сином (9 година ) сам изашао из стана око 18 часова. Пошто је било веома топло , оставили смо прозор отворен како би се стан луфтирао. Вратили смо се кући у 21 час. Када је син ушао у своју собу , имао је шта да види. Видно потрешен , питао ме је да ли сам ја нешто радио у његовој соби. Одмах сам отишао у собу и видео да је сва испревртана. Извео сам жену и сина из стана а ја сам се вратио у стан да проверим да ли неког има у стану . Обишао сам све просторије у стану и пошто никога није било почео сам да гледам шта недостаје. У првом тренутку видео сам да је нестао синов таблет и новац. Изашао сам из стана и рекао жени да позове полицију, и рекао јој шта нам недостаје. Чекали смо полицију испред зграде да не би уништили доказе. Када је полиција стигла направили су записник.

Ја сам им показао стан који је био сав испревртан. Позвали су колеге да узму отиске. А у међувремену је жена позвала Теленор преко којих смо купили таблет да блокирају рачун,да се не би направио велик рачун. Веома пријатан момак јој је објаснио како може да лоцира таблет. Пошто је била веома узнемирена позвала је моју сестру коју је замолила да она то уради.

Моја сестра за кратко време је лоцирала таблет који се у том моменту налазио у Петроварадину. Одмах сам рекао полицији која је била код нас да смо лоцирали таблет у Петроварадину,код УНИВЕРА И ДА ЈЕ БАТЕРИЈА НА 8 % и замолио да одемо на то место. Они су ми одговорили да они не могу то сад да ураде, него морају да сачекају инспекторе и да то траје,да се мора добити налог за лоцирање таблета.

Остао сам у шоку што се то не ради одмах кад је све још свеже и може се ухватити починиоц. Али сам се помирио са тим. Док смо чекали инспекторе да узму отиске син је држао неку кутијицу у руци и показао ми је, није ми била позната, док је жена одмах препознала у њој је држала веренички прстен и наруквицу. Када ми је рекла да јој фали накит јако сам се изнервирао и питао полицију да ли иду са мном по таблет. Они су ми одговорили да не смеју да напуштају место злочина. Пошто сам видео да немам подршку кренуо сам сам да их тражим. Сео сам у кола и кренуо, позвао сам сестру да ми говори позицију починиоца.

Када сам ја кренуо од куће, кренули су и они из Петроварадина као да смо се договорили. Кренули су ка граду а ја према центру града. Сво време сам био на вези са сестром и пратили смо њихово кретање. Када сам стигао до семафора код Футошке пијаце, они су су се зауставили код биоскопа Арене. Био сам толко нервозан да сам хтео да прођем кроз црвено светло на семафору које никако да се промени у зелено. Напокон се упалило зелено светло и кренуо сам. Стигао сам до угла Јеврејске и Михаила Пупина када ми је сестра рекла да се таблету изгубио траг. Одлепио сам и помислио да се батерија испразнила. Размишљао сам да сам их изгубио и да нема наде.

Пролазио сам преко пута биоскопа и видео такси возило али празно само са возачем. Кроз главу ми је прошло да вијам сад такси да ми каже кога је возио и где их је покупио. Таман сам одрадио полукружно кад ми сестра говори да се појавио сигнал и да се сад налазе на Тргу младенаца. Пожурио сам, када сам ушао у улицу ,таблет је показивао да се налази у Железничкој улици. Возио сам полако и гледао мени сумњива лица. Али нико ми није деловао тако. Одједном се опет изгубио сигнал возио сам полако до краја улице .

Скренуо сам десно да би ушао у улицу Петра Драпшина и опет направио круг док се не појави сигнал. На пола улице Петра Драпшина појављује се сигнал и говори ми да се налазе код Војвођанске банке у Железничкој улици. Убрзо сам се нашао на углу Петра Драпшина и трга Младенаца , таман када сам ту стигао,сестра ми говори да се налазе код ресторана Марина. Погледао сам десно и угледао младића који разговара преко таблета. Одмах сам знао да је он. Зауставио сам возило на сред пута и пришао момку :“ Извини друже,могу ли да видим таблет?“ Момак ми је показао таблет без опирања, када је окренуо таблет на екрану је била слика мог пса. Узео сам му таблет и питао одакле му? Он ми је одговорио да му је од друга , насмејао сам се и рекао да је таблет украден. Тражио сам му да ме одведе код другара.

Одма је пристао и кренули смо ка колима. Хтео сам да га ухватим за руку и уведем у кола али пошто је наш закон нај глупљи на свету нисам смео то да урадим јер би ја био преступник већи него он, због не законитог држању лица и лишавање слободе. Док смо ишли до кола у тренутку сам поверовао да он стварно нема ништа са тим јер није побегао кад сам му тражио таблет и мислио сам да није ваљда глуп да прича са краденим таблетом. Када смо стигли до кола он се од једном окренуо и кренуо да бежи. Пошто не смем свакако ништа да му радим гледао сам за њим како бежи после минут два сео сам у кола и отишао кући. У медју времену таблет се испразнио, када сам стигао кући, дошли су и инспектори да узму отиске, таман су узели отиске и са таблета.

Брзо су завршили са послом и отишли. Остали смо сами. Син је имао толики страх да није хтео да остане у стану вец је отишао до женине сестре да спава. Жена и ја смо остали скували кафу и упалили таблет. На таблету је био улогован фацебоок од осумљиченог, нисмо могли да верујемо. Позвао сам полицајца који је био на увидјају,рекао ми је да ће пренети дежурном инспектору. После кратког времена зазвонио ми је телефон, позвао ме је дежурни инспектрор. Представио се као Мрки Све сам му објаснио и рекао да му је улоговам фејс и да се дописује са разним лицима и да нуди прстен да прода. Ушао сам на његов профил и видео о коме се ради. Понудио сам му да додјем у станицу са таблетом и да заједно пратимо са ким се дописује и да ли ће доћи до продаје накита и адресе продаје. Он је то одбио и рекао да ја то пратим и да га извештавам. Остао сам у неверици имамо траг и све а он не заинтересован.

Гледали смо у таблет како поруке стижу и читали сваку. У међувремену жена је гледала да ли су нам избрисане слике са таблета. Ушла је у слике кад оно- два селфија починиоца испред наше зграде у тренутку крађе. Одмах сам позвао инспектора Мркија да му кажем да имам још један доказ и надао се да це сад дати налог за претрес његовог стана и хапшења истог док има моје паре код себе и накит док није продао као доказ. Медјутим инспектор је рекао да му пошаљем слику путем е-маила што сам одмах и урадио. Био сам срећан јер ми је лакнуло.Наћиће га није више починиоц Н.Н ЛИЦЕ. Сачекали смо још мало да видимо шта ће сад да се дешава, стиже порука на фејс додјите у центар да „блејимо“ ..поруке другарима како је све сређено,паре је нашао.. некој девојци је писао како сутра узима стан..

Опет сам позвао инспектора да му кажем да су у центру и да пошаље некога тамо. Има његово име, презиме и слику, могу одма да га надју и приведу. Али инспектор ми говори да ће он налог послати сутра ујутру и да ћемо се чути сутра у седам ујутру. Ја у неверици спуштам телефон и размишљам како сада они лепо пију на мој рачун баш лепо. Узимамо телефон и зовем 192 и све им ово причам. Лепо су ме саслушали и дали број од друге полицијске станице која је задужена за наш рејон ОДНОСНО ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА САТЕЛИТ.. Окрећем тај број и јавља се неки мушки глас и ја опет понављам исту причу где ми он одговара – што то лице ниси задржао када си узео таблет него си пустио да побегне, одма би ти био решен случај и не би трошили сад твоје паре, ми ту сад ништа не можемо док инспектор не да налог. Ја га питам шта сад да радим кад инспектор неће ништа да предузме до јутра кад више неће бити ни пара а ни накита. Одговорио ми је да би он знао шта би, ја га питам шта?

Одговор узео ствар у своје руке ко за таблет. Ја га питам шта треба да скупим друштво и одемо у центар и запалимо и њих и цео центар па онда мене да хапсите, што је његов одговор био па да и прекида ми везу. У још једној неверици зовем опет 192 да им кажем шта се дешава где ми и они одговарају да се ту ништа не може док инспектор не да налог. Рекао сам жени да нема ништа ни од накита ни од пара и отишо да спавам. Ујутру сам се пробудио и чекао позив од инспектора чекао сам до 09:00 пошто га није било отишао сам у станицу и тражио инспектора медјутим још није дошао на посао, а требао је да буде дежуран целу ноћ у станици. Полицајац који је био у станици позвао га је и питао када ће доћи и рекао да га ја тражим. И заказао ми је да дођем у 11:00 сати у станицу.

У 11:15 сам био у станици, упознао сам се са инспектором МРКИЈЕМ МИСЛИО САМ ДА ЋУ УПОЗНАТИ И ПРЛЕТА И ТИХОГ АЛИ НАЖАЛОСТ НИСУ БИЛИ ТАМО. Показао ми је слику неког момка и његовог оца и убеђивао да је то тај. Мени баш и није личио имали су сличности али није то тај. Замолио ме је да сачекам пошто долазе око дванаест у станицу па да га препознам. Пристао сам немам шта да изгубим. Склонили су ме у собу где седе сви полицајци да ме баш не види мада ја нисам имао тај проблем да ме види кад вероватно он све зна о мени, ПА БИО МИ ЈЕ У КУЋИ. Чим су ушли видео сам да то није он послао сам поруку инспектору НИЈЕ ТАЈ.

Одмах сам отишао, после два сата инспектор ме је назвао и рекао да то није тај што сам му ја одма рекао и рекао ми да донесем таблет у станицу и да ће у понедељак видети шта може ту да се уради.Насмејао сам се и рекао му човече данас је субота до понедељка он може да буде било где, на шта ми је он одговорио да је викенд и да се стрпим до понедељка. Питао сам га када могу да дођем бар по таблет? Одговорио ми је у понедељак или уторак.

Од уторка сам га звао сваки трећи дан и стално је смишљао неке изговоре у среду 21.06.2017. ми је рекао да тренутно не ради јер је имао смртни случај и да ће ми се јавити до петка да узмем таблет. У понедељак пошто ми се није јавио, позвао сам га на телефон и био је недоступан. Дана 27.06.2017. одлазим у станицу полиције на сателит да видим шта се ту дешава, где ми полицајци одговарају да је инспектор на годишњем наредне три недеље. НЕМОГУ ДА ВЕРУЈЕМ, сам сам пронашао, таблет и узео га од починиоца, на крају завршава у столу инспектора . Данас сам опет активирао праћење таблета и видео да није ажуриран од како сам га однео у станицу. Што значи да нису ни гледали ништа на њему. А лопов се и даље налази на слободи пошто редовно пратим његове објаве на фацебооку.

По мом грађанском мишљењу и слободној процени сматрам да дежурни инспектор као и полиција нису урадили ништа како би починиоци били ухваћени и одузета моја имовина, као и новац, који је много већи износ од 15,000 динара на које се они позивају. Иако су сви докази које смо у том моменту имали, наводили на починиоце. Како овај предмет не би био заташкан из неког мени непознатог разлога морам да се обраћам даље медијима, и надлежним органима. Имена лица која су била присутна на увиђају као и овлашћена лица, нисам хтео тренутно да наводим али ако се не буде решило у најкраће време све ћу објавити као и слику,име и презиме и адресу становања лопова.

Народе сигурно има још много нас који смо незадовољни законом и лоповима који нас пљачкају и раде шта хоће, а поштен народ не сме ништа да уради по том питању према лоповима. Мислим да треба тражити измену закона према лоповима и да се заштите грађани Србије од бедника“, написао је он, што је отворило жестоку полемику на Фејсбуку.

Извор: Курир.рс