Издвајамо Србија

СТИЖЕ НОВИ ЗАКОН! За претње смрћу Вучићу следи вам 10 година робије

Како Дневни Журнал сазнаје, неколико судова и правосудних организација удружило се како би се мењали кривични закони и допуне које се односе на кажњавање људи.

Наиме, како сазнајемо, у току је провера “рупа” у законима Републике Србије како би се видело на који начин могу да се повећају казне за претње смрћу државницима и њиховим породицама. Наиме, наш извор напомиње да су захтеви пристигли са свих страна након што је човек који је претио Вучићевој ћерки добио 8 месеци затвора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш извор напомиње да многи из врха власти нису били задовољни јер су сматрали да је казна млака, док је позитивна реакција народа на кажњавање допринело томе, да “некоме” падне на памет да се поотри казне за ово кривично дело.

Наша редакција имала је и увид у то на колико година ће се могуће кажњавати они који прете председнику, премијеру или њиховим породицама.

Уколико будете слали претеће поруке ( у којима се позива на ликвидацију) председника, премијера или чланове њихових породица, следује вам казна од 10 година затвора и то БЕЗ МОГУЋНОСТИ помиловања или накнадног смањења казне, што је за наш правосудни систем преседан јер је до сада Апелациони суд смањивао казне и за најтежа кривична дела као што су убиства.

 

Извор: Дневни Журнал