Издвајамо Свет

УДАРНА! ТРАМП ОДЈАВИО ШИПТАРЕ, НАРЕДИО ПРИШТИНИ ДА СЕ НЕ КАНДИДУЈЕ ЗА УНЕСКО! Потврђено, САД дижу руке од КиМ

Лажна држава Косово одустала од кандидатуре за чланство у Унеску по налогу лидера САД Доналда Трампа… Приштина одустала и од ‘војске Косова’, као и од пројекта ‘велике Албаније

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Доналд Трамп, председник Сједињених Америчких Држава, директно је наредио лидерима лажне државе Косово да се ове године не кандидују за чланство у Унеску, сазнаје Информер!

Трамп је албанским политичарима у Приштини, тврде наши одлично обавештени извори, објаснио да немају подршку за чланство у Унеску и да је потребно да „спусте лопту“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Резултати гласања 2015. године
142 ДРЖАВЕ УКУПНО ГЛАСАЛЕ
92 ЗЕМЉЕ ПОДРЖАЛЕ КОСОВО
50 ДРЖАВА ГЛАСАЛО ПРОТИВ
29 ЗЕМАЉА НИЈЕ ГЛАСАЛО
95 ГЛАСОВА БИЛО ЈЕ ПОТРЕБНО КОСОВУ ДА УЂЕ У УНЕСКО

Амерички лидер је преко својих сарадника још једном поручио Хашиму Тачију да одустане и од формирања такозване војске Косова, али и од злочиначког пројекта „велике Албаније“.

Трамп је био толико оштар у својим порукама, додају упућени, да Приштина није имала никаквог избора сем да послуша наређење!

‘Превршили сваку меру’

Према речима наших извора, амерички председник је преко дипломатских канала јасно рекао да су Албанци са Косова „превршили меру“.

– Приштини је упућен директан налог да не подноси кандидатуру за чланство у Унеску, упркос громогласним најавама Албанаца да овог пута неће изгубити битку против Србије. Трамп је кратко и јасно рекао да косовски Албанци немају довољну подршку у свету, због чега им је наредио и да одустану од трансформације Косовских безбедносних снага у „војску“, као и од пројекта „велике Албаније“. Зато из Приштине нема више помена о некаквој војсци или „држави Илириди“. Фијаско у Унеску тајили су колико су могли, али је информација о неуспеху ипак дошла до тамошње јавности… – преноси Информеров саговорник, високопозиционирани западни дипломата.

Ивица Дачић, министар спољних послова, с друге стране није желео да прича о томе да ли је неко наредио Приштини шта да ради, али тврди да лажна држава Косово неће никад ући у Унеско.

Прекинута хистерија
Антисрпску хистерију Албанаца неутрализовала је нова администрација САД
Дејан Милетић, Центар за проучавање глобализације

– Србија има много пријатеља међу државама које нису и неће признати лажну државу Косово. Осим Русије и Кине, имамо јако велику подршку у Латинској Америци. Међу њима су Мексико, Никарагва, Гватемала, Куба, Јамајка, Венецуела, Еквадор, Боливија, Чиле и још много њих… Захваљујући овим државама, лажна држава Косово никад неће постати чланица Унеска – подвлачи Дачић.

Нагло снизили тон
Дејан Милетић, председник Центра за проучавање глобализацје, примећује да су албански политичари снизили тон.

– Нема помињања „војске Косова“, али ни прича о „великој Албанији“ и чланства у Унеску. Ово је логично јер су им прошли избори, а имају и интерних проблема у обезбеђивању већине за избор нове владе, где Срби имају значајну улогу. Постоје назнаке да је у неутрализацији антисрпске хистерије Албанаца допринос дала нова администрација САД, која ради на стабилизацији Западног Балкана. Конструктивна позиција је веома важна за јачање мира у региону, али и поправљање односа са САД, што је одлучујуће за озбиљнији економски развој Србије – закључује Милетић.

 

Извор: М.Добромировић, Информер.рс