loading...
Издвајамо Регион

УХАПШЕН ПОДМЕТАЧ ПОЖАРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Полиција лишила слободе АЛБАНЦА због изазивања опште опасности

Службеници црногорске полиције, уз помоћ грађана, ухапсили су држављанина Албаније због сумње да је подметнуо пожар, јавља РТЦГ.

„Полиција је уз помоћ грађана лишила слободе једно лице због сумње да је починило кривично дело изазивање опште опасности. Ухапшен је П.К. (56) из Албаније, због основане сумње да је починио кривично дело изазивање опште опасности у Голубовцима на штету У.Д. (44), А.Ј. (62) и К.Д. (48)“, саопштила је полиција.

„П.К. је ово кривично дело починио на начин што је, како се сумња, употребом упаљача отвореним пламеном запалио траву и ниско растиње у делу дворишта, и том приликом угрозио куће и пословне објекте оштећених лица“. додаје се у саопштењу.

Правовременом и брзом акцијом осумњичени је ухапшен, а пожар локализован у кратком року.

О догађају је обавештен надлежни државни тужилац у Подгорици који је наложио да се ово лице лиши слободе и да се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починило кривично дело изазивање опште опасности.

Херцег Нови: Нађене запаљене камионске гуме

Херцег Нови — Херцегновски Радио Јадран јавио је да су ватрогасци на Обоснику код репетитора пронашли две запаљене камионске гуме.

Гуме су, како је јавио овај радио, пронађене после угашеног пожара, па се сумња да је пожар намерно изазван.

Полиција истражује овај случај, али за сада нема ништа опипљиво као доказ да би могла да процесуира.

Иначе, радио је јавио и да се у све три бокељске општине предузимају интензивне мере у откривању евентуалних подметача пожара.

У Херцег Новом, Тивту и Котору полиција максимално обавља радње на идентификацији лица која се могу довести у везу са подметањем пожара.

 

Извор: Б92 / РТЦГ / Танјуг

loading...