Регион Србија

УСТАШЕ ДИЖУ КАЈОВЕ НА СРБЕ НА ГОДИШЊИЦУ ОЛУЈЕ! Нова страшна провокација Хрватске на коју нико из ЕУ није реаговао!

Режим у Загребу планира да на прослави злочиначке војне операције, у којој је протерано више од 220.000 Срба, први пут подигне јуришне хеликоптере ‘кајова’ које је добио од НАТО пакта
Неоусташки режим у Загребу смислио је нову, досад најстрашнију провокацију за прославу злочиначке војне операције „Олуја“! Хрвати ће 5. августа, на дан кад су протерали више од 220.000 Срба, први пут подићи јуришне борбене хеликоптере „кајове“ које су добили од НАТО пакта!?!

Како преносе загребачки медији, осим манифестације у Книну, хрватска држава направиће фешту у Слуњу, где ће ипак певати проусташки певач Марко Перковић Томпсон иако је најављено да ове године неће наступати. Хрватски министар одбране Дамир Крстичевић истовремено најављује да ће током славља, први у јавности, полетети злокобне „кајове“!

На ову страшну провокацију, очекивано, није реаговао нико из Европске уније, чија је Хрватска чланица.

‘Држава све плаћа’

Загребачки „Јутарњи лист“ наводи да фешту у Слуњу и Томпсонов концерт заједнички финансирају Министарство бранитеља, град Слуњ и Карловачка жупанија.

Министарство бранитеља подржава све активности везане уз прославу „Олује“ јер не могу сви доћи у Книн. Ове године изостаће говори државника на Тргу Анте Старчевића, јер је одлучено да председница и премијер говоре у славу ослободилачке војне операције одрже на книнској тврђави. Службена прослава „Олује“ требало би да се заврши око 13 сати, па се претпоставља да ће се већина гостију упутити у Слуњ. Министарство бранитеља финансира аутобусе за одлазак у Книн, па се очекује да ће људи потом ићи на Томпсонов концерт, пише овај лист.

Као да све ово није довољно, хрватски министар одбране Дамир Крстичевић најављује и „краћи аеромитинг“ ваздушних снага Хрватског ратног ваздухопловства.
– Тог 5. августа јавности ће први пут бити представљени хеликоптери „кајова“ којима би управљали хрватски пилоти – одвалио је Крстичевић.
Миодраг Линта, шеф Савеза Срба у региону, истиче да Загреб никад није крио одушевљење усташтвом.

– Наступ проусташког певача Томпсона само је један у низу доказа да се 5. августа у Хрватској слави протеривање више од 220.000 Срба и остварење Павелићеве и Туђманове концепције хрватске државе без или са што мање Срба. Хрвати не могу сакрити одушевљење што су „српско питање“ решили протеривањем, убијањем цивила и систематским пљачкањем, паљењем и отимањем српске имовине – подвлачи Линта.

Томпсон је вођа

Саво Штрбац, директор центра „Веритас“, сматра да је главна прослава злочина тамо где наступа Томпсон.
– Раније су то биле његове Чавоглаве, а сад је то Слуњ. Не би ме изненадило да се окупи више од сто хиљада људи. Хрвати славе „Олују“ као двоструки државни празник, Дан победе и домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља. Има ли прикладнијег дана за подизање борбених хеликоптера? – иронично закључује Штрбац.

Извор: Informer.rs