Издвајамо Србија

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ: Петоро у игри за Вучићевог наследника

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Петоро високих функционера СНС налази се у уском кругу оних који би могли да замене Александра Вучића на челу странке, пишу “Вечерње новости”.

Како је Вучић најавио, почетком 2019. ће се повући са чела партије.

Иако је дотад остало још доста времена, већ се спекулише о могућем наследнику, а према информацијама “Вечерњих новости” тренутно су у игри – Никола Селаковић, Небојша Стефановић, Милош Вучевић, Марко Ђурић и Јоргованка Табаковић.

Вучић је недавно рекао да ће, убрзо након што СНС буде обележио десетогодишњицу постојања, напустити председничку функцију у странци, и на конгресу планираном за јануар 2019. предложити наследника. Казао је да ће то бити “особа која изнад свега воли своју земљу, неће је срамотити и која ће и даље побеђивати на изборима” и додао да очекује да ће његов предлог тада добити већину гласова на конгресу.

Као неко ко би могао да буде Вучићев први пик, у политичким круговима све чешће се помиње Селаковић, који је тренутно на функцији генералног секретара председника Републике. Лидер СНС је већ неколико пута говорио о томе колико цени Селаковића, а да је спреман да се ослони на њега сведочи и то што га је изабрао за најближег сарадника у председништву, наводи лист.

Високо се “котира” и министар полиције и потпредседник Владе Небојша Стефановић, који се показао као један од Вучићевих најоданијих сарадника у протеклом периоду. Осим тога што обавља важне државне функције, у прилог му иде и то што већ води београдске напредњаке, највећи и један од најзначајнијих партијских одбора који по броју чланова превазилази многе странке, пишу “Новости”.

Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу управо су препознатљивост и снажна подршка које има у Војводини једна од најјачих препорука. Он је тренутно потпредседник СНС, а био је и у најужем избору за позицију премијера, што говори о томе колико га Вучић цени, додаје се.

Шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, као и Селаковић, уз СНС је од самог оснивања а од прошле године је и потпредседник странке. Ужива велико Вучићево поверење, посебно зато што је као шеф Канцеларије прихватио “врућ кромпир” и једну од најзахтевнијих дужности, истиче лист.

Без шанси није ни Јоргованка Табаковић, која је због позиције гувернера НБС, замрзла своје функције у странци. У прилог јој иде то што долази из економске сфере, а као гувернерка успела је да сачува стабилност динара. Вучић и она су политички саборци готово четврт века, још из времена почетака СРС, закључује се у тексту.

 

Извор: Вечерње новости

Loading...
Loading...