Издвајамо Србија

Влада укида сиротињски хлеб по налогу ЕУ!

loading...

Министар трговине Расим Љајић изјавио је да ће држава у неком тренутку морати да укине уредбу о заштити цене хлеба од брашна Тип 500.

„У неколико наврата смо добили препоруку Европске комисије да и ту уредбу укинемо“, рекао је Љајић за Танјуг и објаснио да је та уредба једина преостала уредба којом се у Србији регулише цена неког производа.

Љајић објашњава да држава уредбом о цени хлеба штити оне најсиромашније, али и да се она коси са принципима слободног функционисања тржишта и да ћемо, у неком тренутку, морати да је укинемо.

„Развој економије је, ипак, најбоља социјална политика“, оцењује министар, говорећи о томе на које начине Влада може да смањи ниво сиромаштва у држави.

На питање да ли и даље постоји идеја у Влади да се израде социјалне карте за најсиромашније грађане, Љајић је објаснио да је за израду социјалних карата потребно око 30 милиона евра, а да су резултати који би се тиме добили „под знаком питања“.

„Најбоља социјална политика су јака економија и запошљавање људи. То је оно што трајно решава проблем сиромаштва“, рекао је министар.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...