Издвајамо Србија

Вучић би да сопствену кривицу за издају Косова и Метохије пребаци на терет народа

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић, шеф Србије која је у све јаднијем стању што је он дуже на власти, гостовао је у емисији „Ћирилица“ а говорио је и о Косову и Метохији.

Александар Вучић је изјавио да се нада „да ћемо у вези с Косовом имати снаге да ствари поставимо на рационалан ниво, а ако се то не догоди, тај ћемо пораз носити на својим леђима“. Ова више него дрска и безобразна реченица гора је од оне до сада најсрамније коју је један човек са места председника државе изговорио, и то она по којој је Стипе Месић познат када је као председник Југославије рекао да је „свој задатак обавио, Југославије више нема“. Месић за то није кривио ни народ, ни било кога другог већ је рекао „ја“ за разлику од Вучића који говори у име целе нације а највећи је кривац за издају!

Ствари су одмакле далеко од рационалног онда када се приступило Бриселском дијалогу али још горе је постало управо када је Александар Вучић дошао на власт између осталог и обећањима Томислава Николића да ће „Боркови договори бити поништени“. Супротно рационалном Вучић, Дачић и Николић настављају преговоре доводећи државу у понижени положај у односу на албанске сепаратисте са Косова и Метохије. Србија је у рукама држала суштину ствари на Косову и Метохији толико да чак ни Срби у најугроженијим срединама нису помишљали на одлазак. Са парафирањем Бриселског споразума који иако је потписао Дачић ипак је то било добрим делом уз Вучићев утицај што доказују тадашњи захтеви Запада да се у те преговоре укључи и Александар Вучић. По повратку из Брисела, како то нисмо чули ни од Борка Стефановића нити од Ивице Дачића до тада, Вучић пристајање на најгоре потезе по српску државу правда цмиздрећи попут детета да су у Бриселу спавали на поду, да су их држали у неком холу, понижавали их, викали на њих. Све то били су разлози да иоле достојанствен и рационалан државник покупи своје ствари и врати се одакле је дошао те да још снажније одбије сваки притисак Запада. То се није догодило, напротив, потпуно супротно потписани су поражавајући договори.

Постављена је граница између КиМ и остатка Србије али на најсрамнији могући начин – радове је финансирала и извеле српска страна што је преседан у људској историји да се сепаратистима о трошку Владе чију територију желе да отму, без рата и претњи изгради потпуно функционална граница! Далеко, далеко испод сваког рационалног нивоа власт је учинила тај потез супротно противљењу српске јавности, народа и једног броја интелектуалаца и медија. Ових последњих баш у малом броју.

Затим су припадници српског МУП-а на такође сраман и понижавајући начин „интегрисани“ у редове „косовске полиције“ под управом терориста који су пре и током рата убијали понајвише баш њихове колеге! Убрзо су расписани шиптарски квази-избори на целој територији КиМ што је Александар Вучић спровео уз страшну тортуру над српским народом који се против тога бунио а коме је супротставио Жандармерију и криминалце у симбиози. Ничег рационалног ни ту није било. Наставило се са укидањем српских институција, Судова, служби, фирми па је предат чак и Телеком као и Ски-центар Брезовица од чије продаје су се најближи Вучићеви сарадници али и он лично, „огребали“ за по стан, како режимски медији наводе, а главнина отишла шиптарској, сепаратистичкој страни која ће и убудуће зарађивати на овом српском гиганту. У свим срединама постављени су такви људи на власт да су својим деловањем отерали велики број преосталих Срба које ни шиптарски вековни терор није успео! Далеко испод рационалног, часног, али и законитог!

Онда је Александар Вучић постао Председник, развлачећи по Србији пензионере (од којих су неки услед излагања напору и умрли током митинга) и другу бедну рају купљену сендвичима да ми скандирају и глуме подршку народа.

Непуних недељу дана након инаугурације (оне друге какве немају ни председници најмоћнијих држава?),мимо разумног и рационалног, он се на председничком нивоу састаје са ратним злочинцем и шиптарским терористом Хашимом Тачијем. Опет, мимо воље народа! Он се позива у свом раду на огромно поверење народа које је наводно, под сумњивим околностима и сумњивог резултата, стекао на изборима како смо већ рекли. Али Вучић ни у једној предизборној кампањи том народу није помињао да ће се одрећи, то јест издати Косово и Метохију! Није рекао да неће, истина је, али никада није рекао ни да хоће а баш то чини! Он за то нема мандат а народ није гласао ни за једну акцију против Устава ове државе која то изричито забрањује!

Вучић наводи како је „скептик по питању успеха, али је поручио да ће тај дијалог свакако бити отворен“. Он отворено најављује да ће свесно започети дијалог који врло лако може да се заврши катастрофалним поразом али ће га ипак започети. Шта је ту рационално?

Најгнусније од свега је то што је поручио:

„Мислим и надам се да ћемо имати снаге да ствари поставимо на рационални ниво, а ако не будемо имали снаге то ће бити пораз који ћемо носити на својим леђима. И то није ништа ново у српској историји, било би ново да изађемо из замрзнутог конфликта“.

Дакле, дијалог који ће он да започне а свестан је пропасти у коју га води на крају представља као пораз „који ћемо носити на својим леђима“, пораз који ће српски народ да носи на својим леђима и то пораз који му је свесно нанео он сам, Александар Вучић!

Зашто увек када говори о поразима он то пребацује на терет народа, државе или прошлости док онда када говори о успеху увек је само он заслужан – иако никаквих успеха није било од када он води ову државу. Да ли може бедније? Је ли то рационално? На ово би једино конзилијум психолога могао поуздано да одговори. Ипак патологије се прихватио он сам па каже да „ми Срби имамо патолошку потребу да ствари развлачимо, а оне протеком времена постају све горе“. Јадно, јер би нам у случају када немамо савезнике једино „одуговлачење“ то јест пролонгирање проблема и помогло да сачувамо КиМ. Осим тога ми не смемо да учинимо ништо што би ишло у прилог отцепљењу Косова и Метохије а журење у наводном налажењу решења је деловање баш у том правцу. Вучић баш то чини и то потпуно свесно! У том случају „одуговлачење није наша кривица већ једина наша одбрана! Али не, он криви „патологију Срба“ што неће да издају!

Неопходно је додати да Срби немају патолошку потребу, нити имају било шта патолошко у свом склопу за разлику од народа који га окружује а који има патолошку мржњу према свему српском у чему предњаче Хрвати и Шиптари. Како се никада није усудио да одговори на позиве појединих медија да ДНК анализом докаже да ли је син Фахрија Муслијуа, оставља много простора да кажемо – његови Шиптари имају патолошку потребу да Србе мрзе, прогањају и убијају.

Он даље изврће чињенице када каже да „нико нема храбрости истину да саопшти у лице“ алудирајући на своју издају коју покушава да прикаже храбрим гестом изналажења решења.

Па, Александре Вучићу, редакција КМ Новина има храбрости да Вам каже да ми ту не видимо никакву храброст већ кукавичлук да се прихвати праведна борба а пре свега ту видимо велеиздајнички процес који траје већ дуже од четири године а на чијем сте баш Ви челу. Велеиздаја, како и наш српски Устав каже, није никаква „храброст да се нешто каже“ већ криминални чин за који је запрећена најстрожа могућа казна која би Вама морала да буде изречена. Као и свима онима који су учествовали у прљавој игри велеиздаје Србије. Чак шта више Устав налаже свим службама безбедности да одмах будете заустављени у томе и да будете приведени правди. Они који то данас одбијају да учине на списку су за процесуирање због издаје одмах иза Вас.

Вучић је још „замолио представнике цивилног друштва и политичаре у Србији, све који учествују у политичком животу, да узму учешће у расправи о тој теми“. Волео би, наиме, како је рекао, да једну велику ствар не остављамо нашој деци, већ да „макар између себе решимо и са собом расчистимо – то не значи, како неки мисле, признање независности, већ да нађемо реалан и рационалан приступ“.

Ни у једном од катастрофалних велеиздајничких потеза Вучић није консултовао ни народ ни српску јавност, наравно да у то службеници страних агентура који оперишу кроз разне њему блиске НВО не спадају. Такође, јавност на коју се позива су баш те Невладине организације али и институције на чијим челним местима су или људи из његове странке или они за које се знало да ће подржати Вучићеву издају ма у ком облику да је изнесе пред њих. Сада, када је издају подигао на највиши ниво, као нико никада пре њега, а коју још увек предводи и спрема се да је приведе крају, жели да за њу свали кривицу на српски народ? Не, то неће моћи, можда у празнинама у глави које је рацио оставио за собом након изгнанства али у реалном свету то неће бити могуће! Издајник Косова и Метохије овај пут није само један човек, пре ће бити да је то једна странка Српска напредна странка и све оне у коалицији са њом али та коалиција има свог предводника кога ће историја зацртати као онога који је издао оно што никоме у српској историји није пало на памет, као онога ко је издао све што је Србији представљало њену државност.

Чак и да је победници напишу са највећим трудом и пажњом, уколико непочинство буде до краја извршено, историја неће имати избора и она ће без сумње и без увијања за велеиздају Косова и Метохије да означи једног човека који га је мимо воље народа, без икаквих притисака, најгорим злочинцима предао на тацни – име тог човека је Александар Вучић


Извор: КМ Новине
Loading...
loading...
Loading...