loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ О САВЕЗУ ТАЈКУНА И ОПОЗИЦИЈЕ: Не плашим се и нећу одустати!

Председник је реаговао на писање медија да су се против њега удружили најмоћнији српски тајкуни Миодраг Костић и Мирослав Мишковић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се не плаши никога и да ни по коју цену неће одустати од својих циљева, па макар се против њега дигли најбогатији и најснажнији тајкуни Србије.

Тако је председник Вучић реаговао на јучерашње писање листа Ало да су се против њега удружили најмоћнији српски тајкуни Миодраг Костић и Мирослав Мишковић.

Позивајући се на своје изворе, лист је написао да је спона између Костића и Мишковића за овај паклени план Драган Ђилас, који је у добрим односима са обојицом.

– Они имају медијску подршку, коју им пружа Курир, делом и РТС, а покушаће да на своју страну привуку и Жељка Митровића, власника РТВ Пинк, који је кредитно задужен у Костићевој банци. Према његовим речима, план напада на Вучића већ је скован, а у њега тајкуни намеравају да укључе и лидере опозиције Вука Јеремића, Сашу Јанковића и Драгана Шутановца. Када се сви они удруже, Вучић ће тешко преживети – рекао је исти извор листа и додао да су им подршку обећали и поједини страни амбасадори.

Коментаришући писање листа, председник Вучић каже да оно што је из тога могло да се закључи је да се из такозваних политичких програма неких од, како је рекао, опонената власти види да је „њихов једини план да сруше Вучића јер други план и идеју уопште немају“.

– За разлику од њих, ја имам много идеја које тек желим да у Србији преточим у реалност, како би људи живели много боље, како би им плате биле веће и како би им стандард полако, али сигурно достигао европски ниво. У тој борби нећу се плашити никога и ни по коју цену нећу одустајати од циљева, па макар се против мене дигли најбогатији, најснажнији тајкуни Србије, па макар имали подршку комплетне опозиционе политичке елите. Пристојна Србија увек ће имати снаге да их победи – казао је Вучић.

Председник је истакао да је сугуран у то да се у Србији на власт никада неће вратити они политичари који су заједно са тајкунима опљачкали државу.

– Не знам да ли су информације које сте изнели у ‘Ало потпуно истините, али то за мене као председника државе и није најважније питање. Мој одговор свима који желе да ме руше је врло прост, имаће прилику када дођу редовни избори, било парламентарни, било председнички. Потпуно је свеједно да ли мене или некога ко буде дошао да ме наследи, али сам потпуно сигуран да се у Србију као победничка неће вратити политика тајкунских пљачкашких приватизација, разарања супстанце наше привреде и богаћења политичара до те мере да је све пристојне људе срамота колико су они богати, а колико су сви други сиромашни – рекао је председник Вучић.

Потпуно је, каже, сигуран да се у Србију као победничка неће вратити политика тајкунских пљачкашких приватизација, разарања наше привреде и богаћења политичара.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug