Србија

ВУЧИЋ О КИМ :Не нудим решење него разговор, ако неко хоће да забије главу у песак и то је нека врста дијалога!

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Нишу да је његова иницијатива за „унутрашњи дијалог“ о Косову и Метохији нешто што би свако озбиљан и одговоран морао да покрене и додао да многи само размишљају шта је то што се народу свиђа, а не и шта нам је потребно

Председник Вучић је рекао да он ни до сада није тако размишљао и радио, јер да је радио оно само оно што се народу свиђа ми данас не бисмо имали стабилне финансије, Закон о раду, уређену економију, а земљом би, казао је, управљали они који узму милион, два, десет или сто, а не врате ништа, јер су се тако договорили са политичарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То више није могуће у Србији – истакао је.

– Србија је нормална, пристојна и све успешнија земља, а то је могуће само када народу не подилазите, већ решавате проблеме. И то је нека врста дијалога – казао је Вучић непосредно пре полагања камена-темљца за аустријску фабрику Цумтобел.

– Ако неко мисли да је најлакше да просипа клетве, а неко да забије главу у песак као ној и каже “мене то не интересује, нека Вучић решава те проблеме“, онда је и то нека врста дијалога – рекао је српски председник и додао да је и због тога задовољан, јер ће неки показати да немају решење, а неки да немају одговорности.

– Захвалан сам људима и интелектуалцима, као што је Душко Ковачевић, људима из цивилног сектора, невладиног, и политичарима који су на озбиљан начин разумели потребу да све што урадиш данас јесте десет пута боље него сутра – истакао је.
Он је додао да није понудио решење, већ само разговоре, те да сматра да је разговор увек лековит.

Извор: Tanjug