loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОДБИО ДА БУДЕ НА ЧЕЛУ ПАРАДЕ ПОНОСА: Хвала на позиву, нећу на Прајд

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се неће одазвати позиву да учествује на Паради поноса, најављеној за 17. септембар, али је поновио да је његова обавеза да се свима на том скупу гарантују права и слободе.

„Немам намеру да идем. Нисам неко ко је одушевљен таквом манифестацијом. Без обзира на то, моја обавеза је, и то сам успео да остварим, да се њима гарантује право да чине оно што је део њихове слободе и њихових права и због тога сам задовољан“, рекао је Вучић новинарима у Солуну.

Он, међутим, нема намеру да у томе учествује.

„Не пада ми на памет. И то је моје право да одбијем, да шетам где хоћу и кад хоћу. Хвала на позиву. Нећу“, рекао је Вучић коментаришући то што су га организатори Прајда позвали да буде на челу колоне.

Он је назначио да је посао државе да обезбеди да се сви прошетају где хоће и како хоће, и да се свима гарантују све слободе и права.

Такође, додао је да је свако други од представника власти, из Председништва или Владе Србије, слободан да иде куд хоће, али да он лично неће ићи на Прајд.

„Нећу да идем и нећу да се изговарам да имам паметнија посла или било шта друго. Свакако да ћу да радим нешто за шта сматрам да ће више да користи Србији“, закључио је Вучић.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...