Србија

Вучић РАЗОТКРИО зашто га нападају више од 2 месеца: Од наше деце украли 2 и по милиона евра:

Председник Србије Александар Вучић, после кампање Курира, која траје већ два месеца, поручио је власнику поменутог таблоида Александру Родићу и онима који га подржавају да ће морати да плате све што дугују државу, и да врате оно што су, према његовим речима, хтели да отму од наше деце.

То није мало: 2.500.000 евра на име невраћених кредита и приде 3 милиона евра за неплаћени порез!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од тих пара, како је Вучић објаснио у синоћној емисији „Без длаке на језику“, на Пинку, могу се направити вртићи за 20.000 деце.

И направиће се – тврди председник и уверава да га Курирове насловне стране неће натерати да попусти газди тог гласила и његовим политичким заштитницима који су му милионе евра грађана Србије дали као да су то њихове, а не државне паре.

Председник Србије открио је да су га многи питали зашто га Курир дуже од два месеца из дана у дан бесомучно напада, али да нико није поставио кључно питање.

– То питање гласи: „Грађани, хоћете ли државу која ће вама да узме све, да вам наплати камате, а да неко узме 2.500.000 евра и не врати их?“ – рекао је Вучић, пошто је таксативно, уз датуме и тачне износе навео све кредитне позајмице РБВ и развојног фонда Војводине компанијама фамилије Родић током 2007. и 2008. године, када је на челу Војвођанске Владе био Бојан Пајтић.

– А Пајтић им је те паре дао из РБВ, у коју није уложио ни динар. То су државне паре – нагласио је Вучић .

Он је објаснио да је Куриров укупан дуг по основу кредита 6.280.000 евра, од чега је враћено 545.414 евра.

– Толико су вратили, али главницу од 2.500.000 евра нису иако је све одавно доспело на наплату. А знате зашто нису? Зато што су се тако договорили мафијаши и политичари – рекао је Вучић.

Председник Србије уверен је да је то једини мотив због којег се над њим 61 дан спроводи линч.

– Узмете 2.500.000 евра од Вучића и пишеш да је злочинац, лажете, бљујете најгору ватру зато што тражим да се врати државни новац. Немој да ме било ко хвали зато што хоћу да држава оно што је њено. Ниси ти тај (Александар Родић), а није ни Бојан Пајтић да можеш да узимаш и крадеш од наше деце. А ти туци и лажи сваки дан! Ја ћу то да издржим, макар то не занимало никог осим моје породице – уверава Вучић.

Он тврди да је спреман да издржи и жешће и подмуклије ударе од досадашњих иако их, како је истакао, нико није издржао.

– Ђилас и тадић то нису могли да трпе! Они који ме нападају и оптужују да гасим медије затворили су Радисава Родића јер нису могли да издрже притисак. Сви су се плашили њихових насловних страна. Ево, јаим поручујем да се не плашим тога. Има један који вас се не боји иако од вас стрепе политичари, банкари и сви остали. Имате банкаре који их подржавају јер се плаше да не објаве нешто против њих. У тужилаштву се плаше своје сенке, али ја их се не плашим – тврди Вучић.

Извор: Srbija Danas